Stem Okulu Etiketimiz!

STEM Okulu nedir?
Avrupa STEM Okul Raporu'nun kapağı;
Bir STEM Okulu, farklı anahtar unsurlar ve kriterler ile karakterize edilen açık bir STEM stratejisine sahip bir okul olarak tanımlanır .

STEM Okul Etiketi nedir?
STEM Okul Etiketi, Avrupa Okul Ağı , Ciencia Viva (Portekiz), Maison pour la Science d'Alsace (Fransa), Bilim Tanıtım Merkezi (Sırbistan) ve 2017'de başlatılan Eğitim Geliştirme Merkezi'nin (Litvanya) ortak bir girişimidir.

Avrupa Okul Ağı disiplinlerarası STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli projeler yürütmektedir.Avrupa Okul Ağı tarafından okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik STEM eğitimi stratejisi belirleyen okullar için STEM Okulu Etiketi projesi başlatılmıştır.

Amacı, Avrupa okullarına şunları sağlamaktır:

Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetinin yanı sıra öğretmenler, okul müdürleri ve okul personelinin okul düzeyinde STEM stratejileri hakkında bilgi alışverişinde bulunmaları için çevrimiçi bir ortam.

....................................................................................................................................................................

Erzurum/Horasan Ahmet Yesevi Anaokulu olarak 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında uygulamış olduğumuz "Let's Teach and Learn Stem" eTwinning Projesi ile STEM Okul Etiketi platformuna kaydolduk. Okul uygulama kanıtlarını sunduk. Öz değerlendirme raporunu doldurup gerekli testi uygulayarak okulumuz adına başvuruda bulunduk. eTwinning projemizin nihai ürünü olarak yıl boyunca uyguladığımız STEM etkinlikleri ile emeklerimizin karşılığı olarak Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Uluslararası geçerliliği olan okulumuza "STEM OKUL ETİKETİ" (STEM SCHOOL LABEL COMPETENT) kazandırdık. 


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzurum Horasan Ahmet Yesevi Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)