Sorumluluk Sınavları Eylül Ayına Ertelendi

Sorumluluk sınavları Eylül ayına ertelendi. Ancak 12. sınıf öğrencilerinden isteyenler 22-30 Haziran 2020 tarihleri arasında da sorumluluk sınavına girebilecekler.

illi Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda tüm öğrenciler bir üst sınıfa geçti. Ancak birinci dönem notu 50'den aşağı olan derslerden sorumluluk sınavına girmeleri gerekmektedir. 22-30 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak olan sorumluluk sınavları ara sınıflardaki öğrenciler için Eylül ayına ertelendi. 12. sınıfı bitirmesine rağmen sorumlu olduğu ders dolayısıyla mezun olamayan öğrencilerden isteyenler 22-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak sorumluluk sınavlarına girebilecekler.

Öğrenciler, sınavlarda, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorumlu olacaklar.

Eylül ayında yapılacak sorumluluk sınavlarına ise 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerini kapsayacak şekilde 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler katılabilecek.

 

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıya göre, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan sınıf geçecek. 

 

 Alt sınıflar da dâhil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep İslahiye Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)