Sınavlarda ´biyometrik´ Kimlik Doğrulaması Yapılabilecek

ÖSYM Başkanlığı tarafından ´Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik´te değişiklik yapıldı. Buna göre, sınavlara girecek adayların fiziksel özelliklerini doğrulamak amacıyla biyometrik yöntemlerle de kimlik doğrulaması gerçekleştirilecek .

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, sınavlara girecek adayların fiziksel özelliklerini doğrulamak amacıyla biyometrik yöntemlerle de kimlik doğrulaması yapılabilecek.

ÖSYM Başkanlığı tarafından hazırlanan ´Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik´ Resmi Gazete´de yayımlandı. Buna göre, adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarına giriş koşullarıyla ilgili usul ve esaslarda bazı değişiklikler yapıldı.

Bu kapsamda, yönetmeliğin 3´üncü maddesine ´biyometrik doğrulama´ başlıklı bent eklendi. Söz konusu bentte, ´Biyometrik doğrulamanın, aday ve görevlilerin fiziksel özelliklerini doğrulamak üzere geliştirilmiş bilgisayar kontrollü, otomatik sistemler kullanılarak yapılan kimlik tespitini´ ifade ettiği belirtildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Çaybaşı Çaybaşı Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)