Sıfır Atık Sıfır Kirlilik

Sıfır Atık Sıfır Kirlilik

 

Öğrencilerimizde doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirme amacıyla,  Tema Vakfı Sıfır Atık Eğitim Portalı'na üye olduk.

 

Bu kapsamda ;

 

1- TEMA Vakfı'na "Sıfır atık nedir?" diye sorduğunuz bir e-posta atmaları ve onlardan alınan yanıtı öğretmenleriyle paylaşmaları istendi.

(E-posta adresi: iletisim@sifiratiktema.org)

 

2-TEMA Vakfı'na "Sıfır atık ile ilgili izleyebileceğimiz filmler ya da belgeseller var mı?" diye sorduğunuz bir e-posta atarak, onlardan alınan yanıtı öğretmenleriyle paylaşmaları istendi.

(E-posta adresi: iletisim@sifiratiktema.org)

 

3- Evlerimizde çıkan atıkları nasıl değerlendirilecekleri yönünde ürün tasarlama, afiş çalışması , saksıya çiçek dikme ve yeryüzü şekli oluşturmaları şeklinde çalışmalar verildi. Ayrıca evlerimizde çıkan atıklardan organik gübre yapmaları istendi.

 

4- ''Bir yılda bir kavanoz çöp çıkarmak'' ile ilgili internetten araştırma yapılarak, bu araştırma sonucunda düşüncelerini yazarak öğretmenlerine

e -posta ile iletilmesi istendi.

 

Bu çalışmaları yaptırmamızın amacı öğrencilerimizde sıfır atık bilinci oluşturmak, hayatları boyunca bu bilinci yaşam tarzına dönüştürmeleridir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Çekmeköy Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)