Salgın Sonrası Okula Uyum Kılavuzu ve Etkinlikler Hazırlandı

Başkanlığımızca yeni koronavirüs salgınının neden olduğu olağanüstü durumla başa çıkmak için hem bireysel hem kurumsal düzeyde yapılacak hazırlık çalışmaları ve yürütülecek faaliyetler konusunda okul çalışanları, aileler ve öğrencilere rehberlik amacıyla "Salgın (Covid-19) Sonrası OKULA UYUM KILAVUZU VE ETKİNLİKLER" hazırlandı. Kılavuzda virüsün neden olduğu COVID-19 hastalığı ve bu hastalıktan korunma yollarına ilişkin genel bilgilerin yanı sıra öğrencilerin salgın sonrasında okula uyum sağlamalarında ve okulda hastalıktan korunma konusunda yürütülecek çalışmalarda okul çalışanları, aileler ve öğrencilerin üzerine düşen görev ve sorumluluklar yer almaktadır.

        Alanında uzman akademisyen ve öğretmenler tarafından hazırlanan kılavuzda yönetici ve öğretmenlerimize COVID-19 hakkında tıbbi bilgiler, salgının yarattığı olası travmanın öğretmenler, öğrenciler ve veliler üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgiler verildi. Sözü edilen etkileri azaltmak için öneriler sunuldu; uzun bir aradan sonra okul başlayınca günlük rutine dönülmesi için de bir yol haritası önerildi.

        Kılavuzda okulun olağan işleyişine dönmesi için yapılan bilgilendirmelere ek olarak çocuk ve gençlerin kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak oyun tabanlı okul öncesinde 12, ilkokulda 16 ve ortaokulda 15 etkinliğe yer verildi. Lise öğrencileri için de "psikolojik sağlamlığa" hizmet eden 8 örnek etkinlik önerildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Onikişubat Mado Kadriye Kanbur İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)