Romanya Gezimiz

 

        Romanya gezimizden kareler..

 SİLİFKE  ANADOLU LİSESİ ÖĞRECİ VE ĞRETMENLERİ ROMANYA´DA

Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans bünyesinde yürütülen Erasmus+ projesi için Romanya´ya giden kafile yurda döndü...

 

     Silifke Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Vedat AKDENİZ kordinatörlüğünde İngilizce öğretmeni M. Kadri ATAÇ, Müzik öğretmeni H. Gülgün TRAK, Beden Eğitimi öğretmeni Feyhan SOLAK, Matematik öğretmeni Sefer KARAEL ve öğrencilerinden Ilgıt EKİCİ, Ayzıt ATEŞ, Ergenekon Kağan DOĞAN, Halil İbrahim SEYHAN, Gökhan ŞENDAŞ’ tan oluşan heyet, “Dünyanın Paylaşımı: engelli ve göçmen” isimli projenin 12-16 Şubat tarihleri arasındaki hareketliliği gerçekleştirmek üzere Romanya’nın Botoşani iline gitti. Burada  A.T. Laurian Ulusal Kolejinin misafiri oldu.

     Fransa’nın koordinatörlüğünde Erasmus+ programı olarak Romanya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu etkinliğe, Türkiye , Fransa, Portekiz, Slovenya, Slovakya ve Letonya katıldı.

    Geçtiğimiz hafta  Romanya’nın Botoşani iline giden Silifke Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencilerini  A.T. Laurian Koleji öğretmen ve öğrencileri karşıladı. Projeye katılan ülkelerin öğretmen ve öğrencileri  burada okulları ve ülkeleri hakkında sunum yaptılar. Ortak ülkelere ilimize özgü olan çezerye hediye edilerek ilimizin tanıtımı da yapılmış oldu.

Projeye katılan ülkelerin öğrencileri birlikte  girişimcilik, ekonomi, bilgisayar, el becerisi  dersleri işlediler ve kimsesiz çocukların okullarına giderek, sağlık, eğitim, barınma hakları konusunda bilgilendirildiler. Her ülkenin karşılaştığı sosyal sorunlar tanımlanarak, çözüm yolları üzerinde veriler oluşturuldu. Ayrıca, grup içinde görev alma ve üstlenilen görevi yerine getirme , empati anlayışını güçlendirme üzerinde duruldu.

    Proje dahilinde kimsesiz çocukları kazanmak, yeteneklerini desteklemek ,  sosyalleştirmek  için uzmanlarla birlikte bir facebook sayfası oluşturulmasına karar verildi.

    Ayrıca, erasmus grubu öğrencilerinin empati duygusunun, bilişim becerilerinin, dil yeteneğinin  ve bağlılık duygusunun geliştirilebilmesi için  çalışmalar yapıldı.

   Romanya’nın ev sahipliğindeki  projeye katılan ülkelerin öğrenci ve öğretmenlerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür sertifikaları taktim edildi.

Hareketlilğe katılan öğrenciler, bu hareketliliğin kendilerine çok şey kattığını, farklı kültürleri tanıdıklarını, iletişim için yabancı dil öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu dile getirdiler. Diğer taraftan öğretmenler ise farklı ülkelerde eğitimin nasıl yapıldığının gözlemleyebildiklerini ve karşılaştırma fırsatı bulduklarını ve bunun sonucunda da eğitime bakış açılarının biraz daha genişlediğini söylediler.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Silifke Silifke Anadolu Lisesi

Kaynak:https://silifkeanadolu.meb.k12.tr/icerikler/romanya-gezimiz_4934582.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)