Proje 4 : Gönül İhsan Tangülü İlkokulu Olarak Ara Tatilde Boş Durmadık. Projelerimizle Sizlerleyiz. Proje 4 "Atmıyorum,dönüştürüyorum. "

Gönül İhsan Tangülü İlkokulu Olarak Ara Tatilde Boş Durmadık. Projelerimizle İle Sizlerleyiz. 

PROJE 4 "Atmıyorum , Geri Dönüştürüyorum."

 

 

PROJE 4 "Atmıyorum , Geri Dönüştürüyorum."

Projemizin amacı : Projemizin amacı evsel kaynakların tükenmesini önlemek ve atık çöp miktarını azaltmaktır , atıklarımızın geri dönüşüm sayesinde tekrar kullanabilir hale getirmektir.

Projemizin içeriği: Projemiz sayesinde öğrencilerimiz atık duruma gelen ürünlere küçük dokunuşlar yaparak onları yeniden kullanıma hazır hale getirebilmektedirler. Plastik şişeleri atmak yerine saksı yapmak, pet şişeleri değerlendirerek bileklik yapmak, konserve kutusu ile havluların koyulabileceği bir alan oluşturmak, tuvalet kâğıdı rulolarından çiçek yapmak gibi farklı yaratıcı fikirler ile hem kullanılabilecek yeni eşyalar yapıyorlar  hem de atıkların çöpe atılması engellenmiş oluyorlar.Böylece hem kendi ürettikleri bir materyale sahip oluyorlar , hem de üretici ve geliştirici olmaktan gurur duyuyorlar. Geri dönüşümle hem doğayı hem de kaynaklarımızı korumuş oluyoruz.

 

Projemizin yöntem ve bulguları : Kullandığımız yöntemler gösterip yaptırma tekniği , gözlem tekniği ve deney tekniğidir.

   Öğrencilerin araştırma eğilimini ortaya çıkartır. Öğrencilerin gerçek hayatta ya da yapay ortamdaki olayları, nesneleri bir plan dahilinde izleyip not almasıdır

  Nesnelere, olay ya da olgulara ilişkin bilgilere ulaşılmasında bilimsel sorunların ispatlanmasında kontrollü ve planlı olarak sürdürülen bir  etkinlik olan gözlem tekniği ile öğrencimizin  deney öncesi ve sonrası bilgilerini tekrar gözden geçirmesi sağlanır.

 Proje Öğretmenlerimiz :

Yunus ÇELİK

Özgür KEY

Nihal TOPÇUOĞLU

Bedriye ÖNCÜ

Ramazan ALTUĞ 

Yeşim MUTLU

Ünal DEMİR

1.     Araştırmanın Önemi

 

Geri dönüşümle hem doğayı hem de kaynaklarımızı koruruz. Kalabalıklaşan dünyamız nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, madenler, petrol gibi doğal kaynaklarımızı geri dönüşüm ile daha uzun süreli kullanabiliriz . .Özellikle Çocuklarımızda erken yaşta bu bilinci oluşturarak  ilerleyen zamanlarda kendi kaynağını kendi oluşturabilen , israf etmeyen bir nesil oluşturmak projemizin temel amacıdır.Öğrenciler dört aşamada geri dönüşüm işlemlerini gerçekleştirirler.   1- Kaynakta ayrı toplanması Değerlendirilebilir atıklar, oluştukları yerde çöplerden ayırılarak biriktirilir. 2- Sınıflama Kaynağında ayrı toplanan atıklar, cam, metal-plastik ve kağıt bazında sınıflandırılır. 3- Değerlendirme Atıklar, fiziksel ve kimyasal değişimler geçirerek yeni bir malzeme olarak ekonomiye geri döner. 4- Yeni ürünü ekonomiye kazandırma Geri dönüştürülen ürün, yeni bir malzeme olarak kullanıma sunulur.Bu aşamalrı uygulayan öğrencilerimiz hızlı karar verebilme , fikir yürütme , tasarım yapma gibi kazanımlara sahip olurlar.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Elazığ Merkez Gönül İhsan Tangülü İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)