Portekizli Uzman Konuğumuzla Etkinlik Düzenledik

  Erasmus+ projeleri kapsamında yer alan yurt dışı hareketliliği yörüngesinde Okul Eğitimi Alanı Konsorsiyumu Uzman Daveti faaliyeti çerçevesinde EXPOLAB-Yaşayan Bilim Merkezi eğitmeni Dr. Susana CABRAL Solakoğulları ailesinin konuğu oldu.   Hem birey hem de toplum ölçeğinde ilerleme kaydetmenin yegane yolunun "eğitim" olduğu vurgusuyla yola çıktığımız süreçte bilinçli bir içsel şema oluşturmak için okulumuzda uzman daveti hareketliliği düzenledik. 

   Portekizli uzman konuğumuzun rehberliğinde yaptığımız etkinlikte öğrencilerimizin Marmara Denizi'nden getirdikleri deniz kumu ve plastiklerden hareketle; makro plastiklerin mikro plastiğe dönüşüm süreci, mikro plastiklerin yer aldığı temizlik, kozmetik, giyecek ve eşyalar; mikro plastiğin vücudumuza etkisi gibi konulara değinilerek ürünleri alırken içeriğinde yer alan etken maddelerin neler olduğuna vurgu yapıldı. Mikro plastik içerikli maddelere karşı hassas duruş farkındalığı oluşturulan etkinlikte öğrencilerimizin büyük bir ilgiyle eğitime katıldığı görüldü. 

    Etkinlik sürecinde uzmanımızın İngilizce eğitim verdiği çalışmada öğrencilerimizin sorularını sorarken  ve fikirlerini dile getirirken İngilizce ifadeler kullanmaları, farklı dilde iletişim kurma becerilerine de katkı sundu. 

    Öğrencilerimiz için bilinç düzeyinde fikir hareketi olan bu güzel etkinliği düzenleyen ve yürüten okul idaremize, Türkçe Öğretmenlerimiz Yasemin Özer Özdemir ve Semra Şener Özkan'a en kalbi duygularımızla teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)