Piri Reis Mtal Öğrencileri "Geleceğin Mesleklerini" Tanıyor

Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Derya Boşnak, 9'uncu sınıflara "Geleceğin Meslekleri ve CV Hazırlama" konulu seminer verdi.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finansman Alanı ve Rehberlik Servisi ile Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, okulumuz Konferans Salonu'nda "Geleceğin Meslekleri ve CV Hazırlama" konulu seminer düzenlendi.

İş ve Meslek Danışmanı Derya Boşnak tarafından verilen seminerde, geçmişte popüler olduğu halde bugün unutulan, bugün var olduğu halde gelecekte ihtiyaç kalmayacağı öngörülen meslekler konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

Gelecekte endüstri 4.0 kapsamında ihtiyaç hissedilecek yeni meslekleri tanıtan Boşnak, bu mesleklerin eğitimini veren üniversitelerden de örnekler verdi. Gelecekte okul diplomasının yeterli olmayacağını vurgulayan Derya Boşnak, öğrenim süresince dijital beceriler ile öğrencilerin kendilerini yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizdi. CV'nin etkili bir şekilde nasıl doldurulacağını da anlatan Boşnak, öğrencilere CV'de bulunan özellikleri oturdukları sıralardan başlayarak doldurmanın önemini vurguladı. Öğrenciler ise merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun İlkadım Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)