Patent, Faydalı Model ve Tasarım

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından patent, faydalı model ve tasarım süreci ile ilgili eğitimler verildi.

Millî Eğitim Bakanlığımız 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında fikri mülkiyet kapsamında, patent, faydalı model, marka ve tasarımını ana tema olarak belirledi. Bu konuda ilk adımı mesleki ve teknik eğitimle atan Bakanlığımız, sürece dâhil ettiği Bilim ve Sanat Merkezleri ile ilgili çalışmalara da hız verdi.

Seferberlik ve Kültür

Patent seferberliğinin meyveleri kısa sürede alınmaya başlandı. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarıyla Bilim ve Sanat Merkezleri'ndeki başvuru sayıları her geçen gün artıyor. Gelinen nokta Millî Eğitim Bakanlığımızın 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda hedef olarak koyduğu 250 patent, faydalı model, marka ve tasarım tescili hedefine kolaylıkla ulaşılabileceğini gösteriyor.

Türkiye'nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmak üzere okul ve kurumların yönetici, öğrenci ile öğretmenlerinde sınai mülkiyet farkındalığını artırmak, bu kurumlarda yürütülen proje ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikri ürünlerin sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamak üzere çalışmalar ilimizde de devam ediyor. Zira ortaöğretim seviyesinde fikri mülkiyet, tescil ve tescillerin ticarileşmesi farkındalığının artması ve kültürünün yaygınlaşması ekonomik gelişme açısından büyük önem taşıyor.

Bu kapsamda ilimizde öğretmen ve öğrencilerimizle okullarımıza yönelik rehberlik çalışmaları yoğunlaştı. Öğrenci ve öğretmenlerimizde farkındalık oluşturacak ve süreçlerde rehberlik edecek dokümanlardan hareketle bir dizi eğitim verildi.

Hiç şüphesiz, temel eğitim ve ortaöğretim seviyesinde bir kültür oluşturmak, bunu ülke sathında yaygınlaştırmak sadece bu seviyelerde önemli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamayacak, aynı zamanda yükseköğretimdeki kültürü de güçlendirecek.

Farkındalık ve Başvuru Süreçleri

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Küçükçekmece Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)