Önemli Duyuru!

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

ÇOK AMAÇLI SALONLAR

MADDE 14 – (1) Kurumların bünyesinde, yarışma, konser, toplantı, tiyatro, panel, sergi, seminer ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla binanın durumu dikkate alınarak çok amaçlı salonlar oluşturulabilir.

(2) Kurumlara ait çok amaçlı salon ve müştemilatı, eğitim öğretim faaliyetlerinden artakalan zamanlarda kişi veya kuruluşların etkinliklerine ücret karşılığında tahsis edilebilir. Tahsis işlemleri, döner sermayesi olan kurumlarda döner sermaye işletmesi kapsamında, döner sermayesi olmayan kurumlarda Millî Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır. 

(3) Tahsis işlemlerinde; siyasi partiler, dernekler ve vakıfların talepleri mülki idare amirince değerlendirilir, uygun görüldüğü takdirde tahsis yapılır. Salonun dışındaki yerlere afiş, pankart ve benzeri tanıtım/duyuru araçları asılamaz.

(4) Tahsis işlemlerinde ilgili kurum müdürlüğü ve tahsis talebinde bulunan kişi veya kurum ve kuruluşlar arasında iş birliği belgesi hazırlanır. Tahsis süresince doğan zarar, salonun tahsis edildiği kişi veya kuruluştan en kısa sürede tazmin edilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği Madde 14-(2):

"Kurumlara ait çok amaçlı salon ve müştemilatı, eğitim öğretim faaliyetlerinden artakalan zamanlarda kişi veya kuruluşların etkinliklerine ücret karşılığında tahsis edilebilir. Tahsis işlemleri, döner sermayesi olan kurumlarda döner sermaye işletmesi kapsamında, döner sermayesi olmayan kurumlarda Millî Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır."

hükmü gereğince kurumumuz binasında bulunan spor salonu ve konferans salonu; kurumumuz bünyesinde açılacak kurslar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenleyeceği sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden arta kalan zaman dilimlerinde kişi veya kuruluşların etkinliklerine ücret karşılığında tahsis edilecektir. İlgilenenlerin 02.02.2021 tarihine kadar Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Meram Meram Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)