Önem Projesi Kapsamında "Bana Masal Anlat" Etkinliği

ÖNEM Projesi kapsamında yapılması planlanan 'Bana Bir Masal Anlat' etkinliği 09.03.2021 ve 11.03.2021 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında projeye katılması belirlenen öğrencilere toplumu eğiten temel öğelerden biri olan masallar aracılığıyla; insanı ilgilendiren evrensel değerlerin ve konuların anlatılması hedeflenmiştir.

        Gerçekleştirilen masal dinleme etkinliği ile doğruluk, dürüstlük, iyilik, güzellik, ahlâklı olmak, erdemli olmak, yardımseverlik gibi duyguların önemini vurgulamak ve öğrencilerin ruhlarını dinlendirirken zihinsel gelişimlerini de desteklemek amaçlanmıştır.

       Gerçekleştirilecek masal anlatma etkinliği için;okulumuzda görev yapan öğretmenler içerisinden Masal Anlatıcılığı eğitimi alan ve gönüllü  olan üç öğretmenimiz seçilmiştir.(Nuray MISIRLIOĞLU,Birsen ÖNAL ÜZER ve Ahmet ABALI) Öğrencilere yaş ve etki anlamında uygun olacağı düşünülen masallar görevli öğretmenler ile birlikte seçilmiştir.

         Okulumuz  fiziki koşullarından dolayı konferans salonu vb. bir ortak alan bulunmadığından etkinlik, okulumuz ile aynı bahçede yer alan Barış Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde alınan pandemi önlemlerine uygun hareket edilmiş,sosyal mesafe ve maske  kurallarına uyulmuş,öğrenciler 4 farklı grup şeklinde dönüşümlü olarak salona alınmıştır.

Etkinlik kapsamında ÖNEM Projesi öğrencileri okul psikolojik danışmanı Duygu KAPCAK liderliğinde konferans salonuna alınmış ve görevli öğretmenlerimizden farklı masallar dinlemişlerdir. Masal etkinliği başlamadan önce okulumuz okul öncesi öğretmeni Nuray MISIRLIOĞLU tarafından öğrencilerimize; kalimba ile müzik dinletisi yapılmış,öğrencilerin şarkılar ile mutlu olmaları sağlanmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Darıca Barış İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)