Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 04-22 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği ve söz konusu tarihler arasında eğitim kurumlarında sadece ölçme ve değerlendirme uygulamalarının gerçekleştirileceği, resmî ve özel örgün ilköğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasların  Yönetmelik çerçevesinde yürütüleceği ve 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağı ilgi  yazıda belirtilmişti.  

Ancak salgının seyrinde yaşanan gelişmeler ve yaşanabilecek öğrenci ve veli hareketliliği de göz önünde bulundurularak 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı birinci döneminde resmî ve özel tüm ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel eğitim ilkokul ve ortaokullarında yüz yüze sınav yapılmamasına karar verilmiştir. 

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin resmî ve özel örgün ilköğretim kurumlarında yapılması gereken ölçme ve değerlendirme uygulamalarına ilişkin işlemler ilgi (a) Yönetmeliğin Ek 2 nci maddesi gereğince aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Bu bağlamda 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken;

1)1 inci, 2 nci ve 3 üncü sınıflarda dönem sonu işlemleri ilgi  Yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecektir. 4 üncü sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacaktır. Ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dâhil edilecektir.

2)5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacaktır. Ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dâhil edilecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Karataş Borsa İstanbul İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)