Okuyoz Projesi Başladı.

Yozgat Valiliği ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Eser Projesi" kapsamında "OKUYOZ PROJESİ" başlatılmıştır. 

Projemizin amacı Yozgat öğrencilerine ve velilerimize okuma alışkanlığı kazandırmaktır. 4 kategoride her ay en fazla kitap okuyan ilk 3 kişiye teşvik için ödül verilecektir. Proje kapsamında yapılması planlanan tüm iş ve işlemler 'www.okuyoz.org' web sayfası üzerinden yapılacaktır. Proje kapsamında 4 farklı kategoride değerlendirme yapılacaktır. Bu kategoriler; lkokul, Ortaokul, Lise, Veliler.

Projemiz ile Yozgat il genelinde okuma konusunda farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.  Yapılan çalışmalar evlerinde kitap okunan çocukların okuma alışkanlığı kazandıkları görülmektedir. Amacımız velilerimizin sürece dahil olması ve Yozgat il genelinde okuma kültürü oluşturmaktır.

Ödül değerlendirmesi yapılırken yarışma her ayın ilk günü saat 00.00 itibariyle başlayıp ayın son günü saat 17.00 itibariyle bitecektir. 1 Ocak 2021 tarihinde başlayacak bu proje 6 ay süreyle devam edecektir. Her ayın ilk haftası yapılan değerlendirmede her kategoride ilk 3'e girenlere teşvik ödülleri verilecektir. Dereceye girenlere verilecek ödüller; İlkokul, Ortaokul ve Lise Kategorisine Verilecek Ödüller; 1. Tablet, 2. Akıllı Saat, 3. Bluetooth Kulaklık, şeklindedir. 

Veli Kategorisine Verilecek Ödüller; 1. Çeyrek Altın, 2. Gram Altın, 3. Gram Altının Küçüğü, şeklindedir.

Okuduğunuz her kitabı "Kayıt Ekle" butonuna tıkladığınızda gelecek form ile kaydedebilirsiniz. Dereceye girenlere mini bir test uygulanacaktır. Testte eklediği kitaplardan sorular sorulacak ve başarılı olması durumunda ödülü hak edecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yozgat Sorgun Sorgun Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)