Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Çalıştayı

7 – 8 Nisan 2018, İstanbul

Toplumların gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli öğelerden birisi okuma kültürüdür. Okuma kültürüne sahip olan toplumlar; kültürel, ekonomik ve toplumsal gelişimlerini tamamlamış toplumlardır. Okuma alışkanlığı, uzun süreçte kazanılan bir edinimdir. Okurun “yazı” dünyasındaki tercihleri, takip ettiği yazarlar, yayınevleri, süreli yayınlar ve bütün bunlara yönelik tutumu bireylerin okuma kültürünü oluşturmaktadır.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı III. Milli Kültür Şurası Eylem Planı’nın Yayıncılık ve Kütüphanecilik bölümünde “Okuma kültürünün geliştirilmesi için projeler gerçekleştirilmesi” ikinci eylem maddesi olarak belirlenmiştir. Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Çalıştayı bu eylemin gerçekleştirilmesine dönük bir çalışma olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Basın Yayın Birliği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği ortaklığında düzenlenmektedir.

Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Çalıştayı’nda okuma kültürünün oluşmasında etkili olan süreç ve etkinlikler ele alınacaktır. Bu kapsamda öğrenci, öğretmen, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, kamuoyu, medya ve yayın evlerinin misyon, vizyon ve uygulamalarını amaca yöneltecek proje ve etkinliklerin geliştirilmesi planlanmaktadır. Çalıştay sonunda hazırlanacak rapor ile okuma kültürünün geliştirilmesine yönelik elde edilen etkinlik ve proje önerilerinin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.

NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Çalıştay önerilerinizle birlikte kısa özgeçmişinizi hazırlayınız.

Başvurunuzu 10 Mart 2018 tarihine kadar https://www.oncuegitimciler.org.tr/okumakulturucalistayi adresinden çevrimiçi olarak yapınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bigadiç 75. Yıl Eti Holding İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)