Okulumuzun "Köy Köy Eğitime Yolculuğu" Devam Ediyor. . .

Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimlerini uzaktan sürdüren ve tedbirler kapsamında evlerinden çıkmayan öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için okulumuz öğretmenlerinin gönüllülük esasıyla oluşturduğu "Eğitim Destek Grubu" öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve derslerden mahrum kalmamaları için köy köy dolaşıp, öğrencilerimizle buluşmaya devam ediyorlar.

20 Haziran Cumartesi günü Lise Geçiş Sınavına hazırlanan ve kırsalda yaşayan öğrencilerimizin sistemden faydalanması ve derslerinden geri kalmaması için harekete geçen fedakar öğretmenlerimiz, EBA-TV ve EBA bilişim ağı üzerinden derslerini takip edip, özellikle  internet ağının zayıf olduğu köylerimizdeki öğrencilerimize, öğretmenlerimizin hazırladığı etkinlikleri, okuma kitaplarını ve Bakanlığımızca hazırlanmış örnek soruların çıktısını alıp ulaştırmaktadırlar.

Eğitim Destek Grubumuzda yer alan öğretmenlerimiz; LGS'ye hazırlanan öğrencilerimize, sınav sistemi, soru yapıları, sınav öncesi ve sınav anında dikkat edilmesi gereken  noktalar, zaman ve stres yönetimi, yaz döneminde de sürecek telafi eğitiminin verileceği EBA Sistemi ve TRT EBA TV yayınlarını nasıl takip edeceklerini köy çocuklarına evlerinde anlatıyor. Aileleri de uzaktan eğitimin önemi konusunda bilgilendiren öğretmenlerimiz, Kovid-19'la mücadelede hijyen, sosyal mesafe ve izole gibi kavramların önemini de köylerde anlatıyor, moral ve motivasyon sağlıyorlar. Fedakâr öğretmenlerimizden Zehra KİLCİ ve Yasemin BEYDİLLİ'ye  destekleri için teşekkür eder, Lise Geçiş Sınavına girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Emirdağ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)