Okulumuzdan Bir Etwinning Projesi Daha

Durmuş Torun İlkokulu olarak; ilçemiz okullarından Mithat Yılmaz İlkokulu/Ortaokulu, Kızılot Burçin Uysal İlkokulu, Kızılot Ortaokulu, Gazi Osman Paşa Ortaokulu ve Değirmenbaşı Ortaokulu ile ortaklaşa hazırlamış olduğumuz "MİSAFİR OL GEL BİZE" isimli eTwinning prjemiz uygulanmaya başladı.

Bilindiği üzere milletimizin en önemli ve bilindik özelliklerinden birisi de Türk misafirperverliğidir.

Biz millet olarak; kapımızı çalanlara, evimize konuk olanlara her vakit hürmet ve ikramla yaklaşır, misafirin olmadığı sofrayı eksik kabul ederiz. Bu kültirel mirasımızı öğrencilerimize bu yaşlarında aşılamak onlarda alışkanlık haline gelecek ve misafirperverliği yaşam tarzı haline getirmelerini sağlayacaktır düşüncesiyle, proje ortağı okullarımızla birlikte hazırlamış olduğumuz "MİSAFİR OL GEL BİZE" isimli eTwinning projesini uygulamaya başladık.

Bu projeyle; yarının yetişkini olacak olan çocuklarımızda misafirperverlik duygusunu kalıcı hale getirmeyi, proje ortağı okullardan edinecekleri yeni arkadaşlarıyla birlikte işbirliği içinde etkinlikler düzenlemelerini sağlamayı, Covid-19 pandemisi süresince evlerinde hapsolmuş olan öğrencilerimizin sosyalleşmesine katkıda bulunmayı, öğrencilerimizin farklı okullardana arkadaşlar edinerek özgüvenlerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Proje kapsamında ortak olduğumuz okullarla birlikte ilk ziyaretimizi 4 Kasım 2021 Perşembe günü Mithat Yılmaz İlkokulu/Ortaokulu'na gerçekleştireceğiz.

Projenin hazırlanmasında emeği geçen okulumuz İngilizce öğretmeni Gülcan KÖSEOĞLU'na kurumumuz adına teşekkür ederiz...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Çarşamba Durmuş Torun İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)