Okulumuzda Covid - 19 Salgını İle İlgili Alınan ve Alınacak Önlemlerle İlgili Öğretmenler Kurulunda Alınan Kararlar Doğrultusunda Okul Müdürünün Yazısı

Okulumuzda covid-19 salgını ile ilgili alınan ve alınacak önlemlerle ilgili 31.08.2020 tarihli öğretmenler kurulunda alınan kararlar doğrultusunda okul müdürümüzün yazısını haberin devamında okuyabilirsiniz.

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULUNDA COVİD-19 SALGINI İLE İLGİLİ ALINAN ÖNLEMLER VE ÇALIŞMALAR.

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası Bakanlığımız yazıları ve genelgeleri ile sağlık bakanlığının uyarıları dikkate alınarak Okulumuz eğitiminde de yeni bir düzen oluşturma süreci başlatılmıştır. Okulların ve öğrencilerin hijyen, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde öğrenimlerine devam etmeleri için çeşitli önlemler planlanmıştır.

Mehmet Akif Ersoy O.O. ve İ.HO. da kapsamlı bir çalışma hazırlanarak "COVID-19 Salgını Sonrası Bakanlığımızın Eğitim ve Öğretimde Alınacak Tedbirler ve Uygulamalarla ilgili kılavuzuna uygun olarak okulumuzda ki önlemler yeniden kurgulanmıştır. Kılavuz, okulun her alanı, okula geliş ve gidişin her aşaması için ayrıca oluşturulmuş önlemleri ve uygulamaları kapsıyor.

 

'VELİ, OKUL VE ÖĞRENCİLER İÇİN AYRI ÇALIŞMALAR YAPILDI'

Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin, okul personelinin sağlığının tüm konulardan daha öncelikli olduğunun farkında olan okul yönetimimiz, Evden başlayıp okula geliş yolculuğunu da kapsayacak her aşamanın değerlendirildiğini ve "COVID-19 salgınına karşı Mehmet Akif Ersoy O.O. ve İ.HO. alınması gereken tedbirlerin belirlenerek hastalığın okullarımızda yayılmasının önlenmesi amacıyla hazırlanılan kapsamlı Öğretmen-yönetici, veli, öğrenci bilgilendirme sunuları hazırlanarak velilere ve öğrencilere gönderilmiştir. Öğrencilerimizin, okula geliş- gidişinde, okulda olduğu anlarda temas ettiği her alanı ve herkesi düşünerek çalışmamız detaylandırıldı. Velilerimizin evlerde alabilecekleri önlemleri de sürece dahil edilmiştir.

 

HER ALAN İÇİN AYRICA ÖNLEMLER ALINACAK

Her alan için özenle çalışıp ayrı ayrı önlem maddeleri oluşturulmuş; okul girişleri, sınıfların içleri, diğer derslik alanlarımız, kantin, tuvalet ve atölyeleri, bahçemiz ve açık alanlar, ortak kullanım alanları, laboratuvarlar, kütüphane, spor salonu, öğretmenler odası gibi okuldaki her fiziki ortamlarla ilgili özel tedbirler alınmış ve uygulanmıştır. Okula gelecek personel, ziyaretçiler, veliler bu kurallar dahilinde gelebilecek.

Önlemlerle ilgili olarak; Bakanlığımızın hazırladığı kılavuzu ve Sağlık Bakanlığı'nın aldığı önlemler dikkate alınmış ve alınacaktır. "Maske, ateş ölçer, dezenfektan ve sosyal Okul araç ve gereçlerinin hijyeni çok sık aralıklarla yapılacak. Lobi alanlarındaki veli oturma alanları kaldırılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı'nın, Bilim Kurulu'nun İl Hıfzısıhha Kurulunun sürece dair alacağı yeni kararlar ve önlemler olması halinde, okullarına bu önlemlerin hızlıca entegre edilecektir.

 

'SINIFLARA YENİ DÜZEN GELİYOR'

Sınıflarda yeni oturma düzeni oluşturulmuştur; "Sosyal mesafe kuralına göre oturma düzeni oluşturulmuş. Ders esnasında sınıf kapıları açık olacak, öğrenciler ve öğretmenler maskeli olacak, öğretmenimiz siperlik de takacak. Ders öncesi, ders esnası ve ders sonrası olmak üzere her koşul göz önünde bulundurularak tedbirler alınacak ve takibi yapılacak. Havalandırma hem okulda hem servislerde klima ile değil doğal yollarla sağlanacak. Pencereler açık kalacak, sınıflar hem akşam hem gündüz düzenli olarak havalandırılacak. Teneffüsler her sınıf kademesi ayrı kullanacak şekilde kurgulanacak" şeklinde konuştu. Kantinde tüm hijyen kuralları gözetilerek çıkış saatleri planlanarak hizmet verilmesi planlanmıştır. Yiyecek ve içecekler salgın döneminde bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde düzenlenmesine özen gösterilecek.

Bütün öğrencilere ve çalışanlara virüs, Covid-19 hastalığı, virüsün yayılması ve korunma/koruma konusunda eğitimler verilmiş ve verilecektir. Tedbirler ve Uygulamalar Rehberi'nin hazırlanarak öğrencilere dağıtılacaktır.

 

Nihat SELEK

Okul Müdürü

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Merkez Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)