Okulumuz Öğrencileri ” İl Eğitim Tarihi Müzesi “ Ne Ziyarette Bulundular

Öğrencilerimizin, milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, eski ve yeni sanat ve kültür eserleri, müze ve anıtlar gibi milli değerlerimizi tanıyan, bugünü ve geçmişi arasında nesneler ile bağlantı kurarak mazisini öğrenen ve geleceğe taşıyan bireyler olarak yetiştirilmelerine katkı sağlamak amacıyla Batman Turgut Özal Anadolu Lisesi bünyesinde “ İl Eğitim Tarihi Müzesi “ kurulmuştur.

İl Eğitim Tarihi Müzelerinin okulların yaşayan bir birimi ve etkin bir öğrenme alanı olarak değerlendirilerek, başta Bilim Tarihine dair dersler olmak üzere yeni öğretim programlarının uygulama sahasının zenginleştirilerek tüm dersler açısından aktif ve etkili öğrenmenin sağlanması, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlaması planlanmıştır.

Okulumuz öğrencileri Rehber öğretmenlerimiz Fadime Yeter Çavumirza ve İbrahim Halil Akgün gözetiminde 19 Şubat Pazartesi günü müzeye ziyarette bulunmuşlardır. Eğitici ve eğlenceli geçen ziyarette emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Batman Merkez Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)