Okulumuz Müze Ziyaretinden Kareler

 MÜZELER HAFTASI 18-24 MAYIS

  Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs "Müzeler Günü" olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde aynı amaçla 1982 yılından itibaren her yıl "Müzeler Haftası Kutlama Yönergesi" hükümleri kapsamında 18-24 Mayıs tarihleri arasında Bakanlığımız bünyesinde düzenlenen "Müzeler Haftası" etkinlikleri, "Müzeler Günü"nü tüm dünya ülkeleri ile birlikte eşzamanlı olarak kutlamak amacıyla değiştirilmiş ve UNESCO tarafından tüm dünyada "Müzeler Günü" olarak kutlanan 18 Mayıs günü, ülkemizde de "Müzeler Günü" olarak kutlanılmaya başlanmıştır.

 Ülkemizdeki kültür varlıklarının tanıtılması, korunması, onarılması ve saklanması ile gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan ve yapılması gereken çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtmak, öğrencilerimizin millî kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek, onların kültür varlıklarımıza sahip çıkmalarına yardımcı olmak amacıyla okullarımızda 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası kutlanmaya başlanmıştır. 

 Ereğli ve çevresinin tarihi zenginliği göz önüne alınarak 1967 yılında müze binasının inşasına başlanmış ve 1978 yılında inşaatı tamamlanarak ziyarete açılmıştır.1977 yılına kadar Konya Müzesi’ne bağlı memurluk olan müze, 1978 yılında bağımsız müdürlük haline getirilmiştir. Ereğli Müzesi Neolitik Çağdan Cumhuriyet Dönemine kadar kesintisiz bir sergi sunan Anadolu’daki ender müzelerden birisidir. Müzede eserler kapalı, açık ve yarı kapalı teşhir olmak üzere 3 şekilde sergilenmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Ereğli Toki Şehit Hidayet Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)