Okulumuz 2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Yüz Yüze Eğitime Geçilmesi İçin Hızla Önlemler Alınıyor

Yeni eğitim öğretim yılı için ders zilinin çalmasına sayılı günler kaldı. belirli kademelerde ise 21 Eylül'de yüz yüze eğitime geçilmesi planlanırken, okulumuzda ki çalışmalar hızla devam etmekte. 

Öğrenciler yaklaşık 6 aylık bir sürenin ardından yeniden okullarına kavuşacak olmanın heyecanını yaşarken, Okulumuzda koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında hummalı hazırlık çalışmaları yürütülüyor.

"Okulum Temiz" belgesi alan Bahçeşehir Koleji (Uğur Okulları) yerinde incelenmiş, yönetimle fikir alışverişinde bulunulmuş ve okulumuzda da hızla Okulum Temiz belgesi almak için çalışmalar başlatılmıştır.

Okulun giriş kapısından itibaren planlı bir şekilde önlemler alınmaya devam etmektedir. Öğrenciler ve ziyaretçiler, görevlilerimiz tarafından ateşi ölçülerek içeri alınıp, ziyaretçilerin isimleri kaydedilecek.

Okul binasının giriş kapısında bulunan hijyen paspasında ayakkabılarını temizleyerek içeri giren öğrencilere, maskelerini çıkarıp ellerini dezenfekte etmelerinin ardından yeni maske verilecek.

Sıraların üzerine öğrencilerin isimleri yazılacak

Yeni eğitim öğretim dönemi için sınıflarda da birçok önlem alınmış durumda. Sıralar sosyal mesafeye göre dizilirken, her öğrencinin oturacağı sırada ismi yazılacak, öğrenciler sadece kendi sıralarına oturabilecek.

Okulun birçok yerinde dezenfektan noktaları bulundurulurken, özellikle öğrencilerin yoğunluk oluşturabileceği okul ve sınıf giriş noktalarına da 1,5 metrelik sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarıcı etiketler yapıştırıldı.

Okulun koridorlarına, sınıflarına, tuvaletlerine, öğretmen odası ve toplantı odası gibi birçok yerin görünür noktalarına ise Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Kovid-19 tedbirleriyle ilgili bilgilendirici afişlerin asıldı.

Bu arada özellikle 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı destekleme ve yetiştirme kurslarının sağlık tedbirlerine titizlikle uyularak gerçekleştirildi.

Yüz yüze eğitim öncesi "Okulum Temiz" sertifikası almak için titiz çalışma başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında yüz yüze eğitime geçmeden önce "Okulum Temiz" sertifikası almak için hassasiyet ve titizlikle çalışmalarımız devam etmekte

Sertifika için başvurduk ve belirlenen standartları yerine getirip, MEB'in belirlediği denetmenlerce incelendikten sonra bir yıl geçerliliği olan "Okulum Temiz" sertifikasını almaya hak kazanmayı hedefliyoruz.

"21 Eylül'de okullarımızı açmak için hazırlıklarımız devam ediyor"

Uzaktan eğitim çalışmalarıyla destekleme ve yetiştirme kurslarının da belli sınıflar düzeyinde başlatılmıştır. Derslerde kopukluk olmaması için çok yönlü önlemlerin alınmıştır.

12 eylül 2020 tarihi itibari ile Dstekleme ve Yetiştirme Kurslarımız başlatılmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Merkez Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)