Okulöncesi Dönemde Beslenme Kursu Nedir ?

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ  ? 

Okulöncesi Dönemde Beslenme Kursu Nedir ? 

PROGRAMIN ADI

Okulöncesi Dönemde Beslenme PROGRAMIN DAYANAĞI

  1. 24.06.1973 tarihli ve 14574 sayılı Resmî Gazete´ de yayımlanan, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu
  2. Talim ve Terbiye Kurulunun 20.04.2016 tarih ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen, Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı
  3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 02.06.2014 tarih ve 51 sayılı kararı ile ´Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programlarının 10 Alan 26 Dalına Ait Çerçeve Öğretim Programları ile 42 Alan 178 Dala Ait Uygulanacak Çerçeve Öğretim Programlarına Dair Açıklamalar

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

  1. Okuryazar olmak
  2. 13 yaşını tamamlamış olmak

 

PROGRAMIN AMAÇLARI

Okulöncesi Dönemde Beslenme kursunu tamamlayan bireyin; uygun ortam ve koşullar sağlandığında; sağlık, temizlik ve güvenlik önlemlerini dikkate alarak ve okulöncesi dönemde beslenme ilkelerine uygun olarak beslenme ihtiyacının karşılanması ile ilgili yeterlikleri kazanması amaçlanmaktadır.

 

PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Okulöncesi Dönemde Beslenme kursu aşağıda belirtilen hususlar çerçevesinde uygulanmalıdır:

1. Çerçeve öğretim programı ile bireylere okulöncesi dönem beslenmesi ile ilgili temel bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflenmiştir.

  1. Programın  uygulanmasında  buluş,   sunuş  ve  araştırma  yoluyla  öğretim yaklaşımlarından uygun olanları ve grupla öğretim yöntem ve teknikleri uygulanmalıdır.
  2. Kurs Programı, Milli Eğitim Bakanlığında görevli uzman, alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır.
  3. Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
  4. Okulöncesi Dönemde Beslenme kurs programının amaçları ve içeriği yoluyla kursa katılan bireylere aşağıda tabloda verilen değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedeflenmiştir:

Değerler

Sabır Sorumluluk

___________ Saygı____________

Hoşgörü
Duyarlık
__________ Nezaket___________

 

6.    Programın uygulanmasında hayat boyu rehberlik hizmeti sunan eğiticiler,
kursiyerlerin kişisel ve mesleki nedenlerle yeterliliklerinin değişmesi ve gelişmesine
katkıda bulunacak bir rehber niteliğinde olmalıdır.

  1. Program süresince kursiyerlere program içeriğinin öğretilmesi için ihtiyaç duyduğu araç, gereç ve malzemeler temin edilmeli, donanımlar sağlanmalı ve gerektiğinde bilgisayar destekli öğretim faaliyetlerinden ( slaytlar, akıllı tahtalar ) faydalanılmalıdır.
  2. Program süresince bireylerin merak uyandırma ve planlama, araştırma ve keşfetme, çözümleme ve derinleştirme, paylaşma ve yaşantıya uygulama etkinliklerini gerçekleştirmeleri sağlanarak bireyin öğrenmeye etkin katılımı desteklenmelidir.
  3. Kurs dışında bireylerin öğrendiklerini pekiştirmek için kendi kendine öğrenme faaliyetleri yapması teşvik edilmelidir.

10. Program sonunda Okulöncesi Dönemde Beslenme kurs düzeyinin ölçülmesi için değerlendirme yapılmalıdır.

 

PROGRAM SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati uygulanacak şekilde toplam 16 ders saatidir. Sürelerin konulara göre dağılımı aşağıdaki tabloda verilmiştir:

 

Konular

 

Süre (Ders Saati)

 

 

Okulöncesi Dönemi Beslenmesi

16

TOPLAM

16

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Niğde Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)