Okullarda Kovid - 19'a Yönelik En Önemli Tedbir 'Fiziksel Mesafe ve Hijyen'

Kovid-19 salgınında virüsün yayılma riski bulunan yerler arasında yer alan okullarda öğrenci, öğretmen ve diğer personelin maske- fiziksel mesafe ve hijyen başta olmak üzere tedbirlere tam uyum sağlaması hayati önem taşıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi sürecinde, okullarda maske kullanılması, hijyen ile fiziksel mesafeye dikkat edilmesi, çocukları okula 65 yaş üstü olan ve kronik hastalığı bulunanların alıp bırakmaması, çocukların sınıflarda belirlenen oturma düzenine göre hep aynı yerde eğitim alması ve Kovid-19 belirtisi olması halinde okula gelinmemesi gerektiği belirtildi.

Dünya genelinde bir yandan yeni vaka sayıları artış gösterirken diğer yandan ise kısmı olarak okulların açılmaya başlamasıyla birlikte, olası virüs yayılımın önlenebilmesi için sıkı tedbirler hayata geçiriliyor.

Çeşitli ülkelerde okulların açılmasının ardından Türkiye'de de yarından itibaren okula başlayacak birinci sınıflarla birlikte yüz yüze eğitimde yeni bir döneme giriliyor. Okullarda salgında sağlığın korunması için tedbirlere uyulması hayati önem taşıyor.

Fiziksel mesafe, maske kullanımı ve hijyenin temel olduğu tedbirler zincirine, hastalıktan korunmaya ve virüsün yayılmasına engel olunması için dikkat edilmesi gerekiyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Rize Ardeşen Ardeşen İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)