Okullarda Covd - 19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar

Sağlık Bakanlığı 'COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ni yeniledi. 'Okullarda COVID-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Bölümü'nün eklendiği rehberde, alınacak önlemler şöyle sıralandı:

BİRDEN FAZLA VAKADA 14 GÜN İZOLASYON: Aynı sınıfta, eş zamanlı (14 gün içerisinde) birden fazla vaka çıkması durumunda, sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı olarak kabul edilecek. Bu öğrenciler eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacaklar.

TEK VAKADA OKULA DEVAM: Bir sınıfta öğrencilerden herhangi birine COVID-19 pozitif tanısı konulması durumunda, öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam edebilecekler. Semptom veya yüksek ateşi tespit edilen kişi sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Semptom göstermeyenler devam edecek.

ÖĞRETMEN COVID-19 OLURSA: Öğretmenin pozitif vaka çıkması durumunda, eğer okul dışında riskli bir teması yoksa, ilk pozitif vaka çıkan sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek ve eve gönderilecek. Tüm öğretmenler ise temaslı kabul edilecek ve maske takarak devam edecekler.

GÜNDE 2 KEZ ATEŞ ÖLÇÜMÜ: Öğretmenlerin okul tarafından 14 gün boyunca en az iki ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak, ateşleri ölçülecek. Semptom belirten öğretmen sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre okula devam edecek.

     

MASKEYLE DERSE DEVAM: Öğretmenlerin ağız ve burnu kapayacak şekilde maske taktığı, öğrencilerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda, sınıfta yer alan tüm öğrenciler yakın temaslı olarak kabul edilip eve gönderilecek. Öğretmende COVID-19 pozitif vaka saptanması durumunda, öğretmenin ve öğrencilerin sürekli şekilde ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullanması halinde, öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takma şartıyla okula devam edecekler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Bala Bala Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)