Okul Sporlarında Bu Olmamalı

Okul Sporları Mahalli Maçlarda Kura da Hakem de Kusurlu...

     Okul Sporları Zonguldak Mahalli Maçlarında Pestilci Ortaokulu´nun başına gelenler son derece düşündürücü!

     Pestilci Ortaokulu sadece 66 erkek öğrenci arasından iddialı bir yıldız futbol takımı kuruyor. Mahalli maçlara katılıyor. Ereğli´nin en iddialı okulları olan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu ile aynı grupta yer alıyor. Pestilci Ortaokulu gruptan çıkmayı başarıyor.

     Ereğli grup maçlarında bir üst tura çıkan Pestilci Yıldız Futbol takımı finale yükselmeyi de başarıyor. Finalde rakip aynı gruptan gelen Cumhuriyet Ortaokulu! Pestilci Ortaokulu finali kaybetse de Ereğli ikincisi olarak Ereğli Alaplı bölge karşılaşmalarına  katılılmaya hak kazanıyor.

     Ereğli Alaplı bölge karşılaşmalarında Pestilci Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu Ereğli´deki aynı gruptan gelmelerine rağmen bölgede de aynı grupta yer alıyorlar. Grup maçlarında Pestilci, 1 galibiyet 1 mağlubiyet ile yarı finale kalıyor. Yarı finalde Atatürk Ortaokulu ile karşılaşıyor. Ereğli grubunda Pestilci´ye yenilen Atatürk Ortaokulu bu defa galip geliyor. Diğer taraftan Cumhuriyet Ortaokulu da rakibini yeniyor. Böylece Ereğli´den Atatürk Ortaokulu ile Cumhuriyet Ortaokulu bölge finali, Alaplı Temsilcisi ile Pestilci Ortaokulu üçüncülük maçı oynamaya hak kazanıyor.

     Final maçları KDZ Ereğli Belediyesi´nin alt takımlarının final maçı ile aynı tarihe denk geliyor. Maç tarihlerinin değiştirilmesi düşünülmüyor. Pestilci Ortaokulu KDZ Ereğli Belediyesi´nde oynayan üç futbolcudan birini sahaya çıkaramıyor. 2 oyuncu da antrenör tarafından yedek bırakılıyor.

     Buraya kadar birçok olmaması gereken olduğu halde "sahaya çık, rakibini yen" mantığıyla oynayan takımımız centilmence mücadele ediyor. Ancak üçüncülük maçında Pestilci Ortaokulu 1-0 öndeyken oyuna ikinci yarı dahil olan Pestilci forveti Yusuf Keleş kaleci ile karşı karşıya kalıyor; Yusuf´un kendisini geçmesini engelleyemeyen kaleci Yusuf´a sarılıyor ve onu serbest stille kucaklayıp yere indiriyor; oyun kurallarına göre acık penaltı ve açık kırmızı kart; hakem penaltıyı çalmıyor, penaltı verilmeyince kırmızı kart es geçiliyor; Alaplı temsilcisi iki uzun topla pozisyon buluyor ve maçı da 2-1 kazanıyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Ereğli Pestilci Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)