Okul Öncesi Eğitimin Uzatılması

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN UZATILMASI İLE  İLGİLİ MERAK EDİLENLER.

ÇOCUĞUMUN OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİ UZATMALI MIYIM? 

Çocuğunuz gelişimsel,ruhsal ve fiziksel olarak akranlarından farklı düzeyde olduğunu düşünüyorsanız,uzman bir doktora başvurarak çocuğunuzun ilkokula başlamasının uygun olmadığına dair tek hekim durum bildirir sağlık raporu almanız durumunda RAM tarafından okul öncesi eğitimi bir yıl uzatılabilmektedir. Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerden kayıtların yapıldığı yılın Eylül ayı sonu itibarıyla 66, 67 ve 68 aylık olanların velisinin yazılı talebiyle; Eylül ayı sonu itibarıyla 68 ayını tamamlamış,79 aydan gün almamış olan (2022 yılı için 30 Mart 2016'dan önce doğanlar) ve ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını durum bildirir tek hekim sağlık raporu ile belgeleyen öğrencilerin RAM raporu doğrultusunda okul öncesi eğitime bir yıl daha devamları sağlanır. Hali hazırda RAM tarafından raporlandırılmış ve geçerli bir ÇÖZGER ya da Engelli Sağlık Kurulu Raporu olanlar tek hekim durum bildirir sağlık raporuna ihtiyaç olmadan RAM'a okulöncesi eğitimin uzatılması için başvurabilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  • 72 aydan sonra okul öncesi eğitiminin uzatılması hakkı sadece özel gereksinimli öğrencilere verilmiş bir haktır.

 

  • Okul öncesi eğitimi uzatılan bireyler RAM modülü veE-Okul sistemine özel gereksinimli öğrenci olarak işlenmektedir.

 

  • Okul öncesi eğitimini uzatmak için alınan sağlık raporları Sağlık Bakanlığı E-Nabız sisteminde saklanmaktadır.

 

  • Çocuğunuzun zihinsel yetersizlik, otizm, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, işitme yetersizliği, bedensel yetersizlik, süregelen hastalık,dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi yetersizlikleri yoksa okul öncesi eğitimini uzatmak için başvurmayınız.

 

  • Okul öncesi eğitimi uzatmak için alacağınız sağlık raporlarının e-imzalı ve barkodlu olmasına, teşhis kısmında mutlaka bir yetersizlik türü yazmasına(genel muayene,rutin çocuk sağlığı muayenesi gibi ifadeler olmamasına) dikkat ediniz.

 

  • Özel gereksinimi olmayan öğrencilerden;İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya Çankaya Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kaynak:https://cankayaram.meb.k12.tr/icerikler/okul-oncesi-egitimin-uzatilmasi_13084521.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)