Okul Öncesi Anne Çocuk Tanışma Atölyesi: Bağları Güçlendiren Bir Deneyim

Günümüzde çocukların eğitim hayatına başlamadan önce anne ile olan ilişkileri oldukça önemlidir. Bu dönem, çocuğun duygusal ve zihinsel gelişiminin temellerinin atıldığı bir evre olarak kabul edilir. Okul öncesi dönemde, ebeveynlerin çocuklarına destek olması ve onlarla kaliteli zaman geçirmesi, ilerleyen yıllarda çocuğun başarılı bir birey olmasını etkiler.

Atölye çalışmaları genellikle oyunlar, sanat etkinlikleri, hikâye anlatımı ve grup aktiviteleri gibi çeşitli etkinliklerle doludur. Bu etkinlikler sayesinde anne ve çocuk birlikte eğlenceli bir deneyim yaşarlar. Aynı zamanda, çocuğun sosyal, duygusal ve bilişsel becerileri de gelişir.

 

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak düzenlenen okulumuzda "Okul Öncesi Anne Çocuk Tanışma Atölyesi" okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Nagihan AKDAĞ düzenledi. Anneleri ve çocukları bir araya getirerek birlikte etkinliklere katıldılar.

·         Örümcek Ağı Tanışma Oyunu annelerle oynandı.  Tüm anneler kendilerini,  hobilerini, yapmak istediklerini ve sevdiği şeyleri paylaştılar. Çocuklar annelerinin özelliklerini dinlemeleri çok kıymetliydi. Annesini dinleyen çocuklardan annesine sarılanlar oldu.

·         Hikaye : “Avucundaki öpücük” adlı öykü Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni Nagihan AKDAĞ etkileşimli hikaye okuma tekniği ile okudu. Sonrasında bütünleştirilmiş etkinliği anne ve çocuklarla yapıldı

·         Ritim çalışmaları ile hem çocuklar hem anneler ritim çubuklarıyla ritim tuttular.

·         İsim farkındalığı bilekliği yapımı etkinliği ile çocuklar harfli boncuklarla bileklik yaptılar. Kendi isimlerini kartlardan bulup harf şekline göre boncukları eşleştirip isimlerini yazdılar. Anneler çocuklarına rehber oldu. Atölye çalışmasının hediyesi olarak çocuklar bileklerine taktılar.

 

Etkinlikler arasında önceden hazırlanan sorulara cevaplar arandı, beyin fırtınası yapıldı

“SENCE ARKADAŞ NE DEMEKTİR”

“SEN NEYİ ÖZLÜYORSUN?”

“DUYGULARIM”

“ATÖLYE İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ YAZ”

Bu soruları hem kendileri hem de çocuklar cevaplandırdılar.

 

Sonuç olarak, "Okul Öncesi Anne Çocuk Tanışma Atölyesi", anne ile çocuk arasındaki bağları güçlendiren, eğlenceli ve öğretici bir deneyim sundu. Bu tür etkinliklere katılmak, çocuğun gelişimine olumlu katkılarda bulunmanın yanı sıra, aile içi ilişkilerin de güçlenmesini sağlar. Bu nedenle, bu tür atölye çalışmalarının aileler için büyük bir değer taşır.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Konya Meram Hatıp Öğretmen Mahide Bahadırtürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)