Okul Müdürümüzün Öğretmenler Günü Mesajı

               Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, Sevgili öğrenciler,

         24 Kasım, Tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösterdiğimiz bir gün. 24 Kasım, Millet Mektepleri'nin açıldığı ve Atatürk'ün Başöğretmenliğinin kabul edildiği gündür.          1981 yılından beri kutlanmakta olan Öğretmenler Gününü kutlamak için burada toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle, vatanımızın kurtarıcısı ve modern eğitim sistemimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk'ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü canı gönülden kutluyorum.

             Sevgili öğrenciler, 

            Okul bizim ikinci evimiz, öğretmen bizim ikinci anne babamızdır. Öğretmen anne baba yerine konulup sevilmelidir. Öğretmen sevgisi, insanın öğretmenine olan saygısı, ailesine olan sevgidir. Onları derslerde dinler,  derslerimize çalışır, geleceğimizi oluşturmaya başlarız...
           Öğretmen sevgisi başkadır. Öğretmen sevgisi yürekten gelir. Bizlerin sadece yapacağı şey öğretmenlerimizi dinleyip, sorumluluklarımızı yerine getirmek,  davranışlarımıza dikkat etmek,  öğretmenimize olan saygımızı ve sevgimizi göstermektir.  Öğretmenlerimizin ne kadar değerli olduğunu Hz. Ali bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözüyle işaret etmiştir.

             Sevgili öğretmen arkadaşlarım,

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.

Sorumluluğumuz  büyük, bir o kadar da zorlu bir yolun yolcularıyız. Bu zorlu yolda, elimizden gelen uğraşı ve çabayı büyük bir fedakarlıkla ortaya koyan kişiler olarak, öğrencilerimzie faydalı olma yoluda büyük sorumluğumuz olduğunu unutmayalım. Öğrencilere karşı sevgi dolu olalım. Unutmayalım ki  sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Amasya Taşova Taşova Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://tasovasml.meb.k12.tr/icerikler/okul-mudurumuzun-ogretmenler-gunu-mesaji_8282782.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)