Okul Müdürümüz Salih Özdemir'in Yarıyıl Tatil Mesajı

OKUL MÜDÜRÜMÜZ SALİH ÖZDEMİR'DEN VELİLERİMİZE, ÖĞRETMENLERİMİZE VE ÇOCUKLARIMIZA YARIYIL TATİLİ MESAJI

 

Kıymetli Velilerimiz, Fedakar Öğretmenlerimiz ve Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımız,

   Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına almış olan pandemi dolayısıyla 13 mart 2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime ara vermiş ve eğitim sistemine yeni bir çözüm yolu olarak uzaktan eğitim ile tanışmış olduk. Eski alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kaldık ve teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak çocuklarımıza verebileceğimiz en yüksek seviyede eğitimi vermeye çalıştık. Bu süreçte eğitimin tüm paydaşları ( öğretmenlerimiz, velilerimiz ve çocuklarımız) oldukça yoruldular.

     Öğretmenler olarak önce teknolojik bilgi birikimimizi yeniledik ve yeni sisteme uyum sağlamak için mücadele verdik. Teknolojik imkanı olmayan çocuklarımızı dert edindik. Derslere katıl(a)mayan öğrencileri takip ettik. Aile hayatımızla iş hayatımızı dengede tutmaya, kendi çocuklarımızın derslerini takip etmeye çalıştık.

   Velilerimiz, mevcutta bir sorun olarak yakındığı Ekran bağımlılığı ile mücadele ederken, çocuklarımızı ekran başına çekmeye çalıştılar.  Okulda sosyalleşen ve enerjisini atmış bir şekilde eve dönen ve ödevlerini yapınca yorgun argın yatağa giden çocuklarımızın yerini tüm gün ekran karşısında ders dinleyen ve geriye kalan zamanda evin içinde enerjisini tüketmeye çalışan ve sosyalleşemediği için can sıkıntısı yaşayan çocuklarımız aldılar ve bu durumla baş etme mücadelesi vermek velilerimize düştü.

     Malesef pandemi sürecinden en fazla etkilenen ise  bütün eğitim sisteminin merkezinde olan çocuklarımız oldu. Her şey güzel giderken çocukluklarımızın çocuklukları kısıtlandı. Kaygı ve endişeleri arttı. İnanıyoruz ki okullarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediler.  

     Bütün bunların yanında pandeminin bize bir çok şey öğrettiği de bir gerçek. Teknolojinin geleceğin vazgeçilmez bir parçası olduğu, Eğitimde alternatif öğrenme ve öğretme yolları, okulların hayatımızda ne kadar önemli olduğu ve en önemlisi sağlık mevzubahis olduğunda her şeyin ikinci plana atıldığını öğrendik.

    Sevgili çocuklar, çok yorulduk, çok çalıştık, ve bence dinlenmeyi hak ettik. Tatilde kitap okumayı ve kendinizi geliştirecek çalışmalar yapmayı ihmal etmeyin. İkinci dönem için kendinizi hazırlayın. Eksik derslerinizi tamamlayın. Umuyoruz ki en yakın zamanda yüz yüze eğitimde görüşeceğiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Şehit Astsubay Cemil Erkek Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)