Okul Meclisi Başkanlık Seçimleri Yapıldı

Yeditepe İlkokulu´nda, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘’heyecanı yaşandı.

Yeditepe İlkokulu´nda, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘’heyecanı yaşandı.

Okul öğrenci meclisi seçimlerinin , öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz. .

Bu kapsamda  okulumuzda 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı  seçimi gerçekleştirildi.

Okul meclisi seçimleri, tüm sınıflardan sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı.

Başkanlık için aday olan öğrenciler 13-20  Kasım tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler.  Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli  yerlerine  asma fırsatını buldular.

21 Kasım Salı günü tüm öğrenciler  oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda   4-C sınıfından İrem KANBIÇAK okul başkanlığına seçildi.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi , başkanlığı kazanan öğrencimizi  kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Yeditepe İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)