Okul Güvenlik Politikası

Yıldıztepe Altındağ Belediyesi Anaokulu olarak e-Güvenlik çalışmaları ile internet bilgisayar ve cep telefonları kullanırken ;öğrencilerin, velilerin, stajyer öğrencilerin, öğretmenlerin ve görevli personelinin korunmasını amaç edinmiştir.

YILDIZTEPE ALTINDAĞ BELEDİYESİ ANAOKULU e-GÜVENLİK POLİTİKASI

 

Yıldıztepe Altındağ Belediyesi Anaokulu olarak e-Güvenlik çalışmaları ile internet bilgisayar ve cep telefonları kullanırken ;öğrencilerin, velilerin, stajyer öğrencilerin, öğretmenlerin ve görevli personelinin korunmasını amaç edinmiştir.

İnternet ve teknolojinin günümüzde yaşamın önemli bir parçası haline gelmesi ve eğitimde uzaktan eğitim sürecine geçiş sağlanması ile herkes riskleri yönetme ,strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenmesi ve bilgilerin korunması yönünde bilinçlendirilmelidir. Çocuklarımızın dijital teknolojilerle elde ettikleri fırsatları en iyi nasıl kullanacaklarını bildiklerinden emin olmak için, artık bunları nasıl kullanacaklarını bilmeli ve anlayabilmeliyiz.  İnternet, sosyal hayatın bir parçası olarak hayatımıza birçok faydalar ve yenilikler getirmiştir. Getirdiği faydaların ve kolaylıkların yanı sıra, internetin bilinçsiz kullanımı bireysel ve toplumsal hayata yönelik tehditler de barındırmaktadır. Eğitimciler, veliler, medya ve diğer tüm ilgili kişiler tarafından özellikle çocukların, gençlerin, vatandaşların hak ve ihtiyaçlarının korunması için ortak sorumluluk gerektirmektedir. Anaokulu olarak, çocuklarımızın daha bilinçli ve güvenli internet kullanıcı olmalarının yanında ailelerini bilinçlendirme çalışmalarını da önemsiyoruz. Bu konuda bilinçlendirme için okulumuzdaki tüm öğretmenlerimizle araştırmalar ve çalışmalar yaparak güvenli internet politikası oluşturduk.

 Politikamız, yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler için hazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir.

 

Teknoloji, çocuklar için imkânlar ve fırsatlar sunuyor. Çocuklar da İnternetin sağladığı bu imkân ve fırsatlara kolayca ve hızlıca erişim sağlayabiliyor. Dijital teknolojinin sağladığı bu imkânların yanı sıra çocuğun ruhsal, zihinsel ve fiziksel saldırılarla, tuzaklarla karşılaşması hafife alınmaması gereken bir gerçekliktir. Çocuğu internet ortamından tamamen uzak tutmak oldukça zordur. Çocukların internetin tehdit ve tehlikelerine karşı kendilerini koruyabilmeleri için bilgilendirmek bilinç kazandırmak önemlidir. Bu sebeple özellikle küçük yaştan itibaren okullarda e-güvenlik politikası uygulanması önemlidir. Sevgi Anaokulu okul politikası olarak öğrencilerimizi internet ortamlarının tehlikelerinden ve zararlarından koruyabilmek için gerekli çalışmalar yapıyoruz.

 

Okulumuzda eTwinning eğitim portalında yürütülen projeler ile ailelerimizin denetiminde bilgisayar, tablet ya da telefonlarla belirlenmiş saatlerde birlikte internete girilmesi sağlanmaktadır. Okulöncesi çağındaki çocuklara bilinç kazandırmak ancak aile katılımları ile olur.  Bu projelerimizle birlikte her ay yapılan etkinliklerle hem ailelere hem de çocuklarımıza güvenli internet hakkında bilinç ve farkındalık kazandırılmaktadır.

 

 

 

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI KURALLARI

 

Bu konuda okuldaki her öğretmenin sorumluluğunu alırken, Okulun Güvenli İnternet Politikasının uygulanması, incelenmesi ve uygulanmasından sorumlu  bir lider kişiye sahip olması gerekir. Okulumuzun, Güvenli İnternet Koordinatörü Müdür Yardımcısı Pınar Şahin Ekmek öğretmenimiz olmuştur. Okulun Güvenli İnternet Politikasının uygulanmasını ve izlenmesini denetlemektedir ve okul müdürüne rapor etmektedir. Bu bilgilerin kullanımındaki önemli yeni gelişmeler ışığında daha düzenli olmaktadır.

Okulun Güvenli İnternet Politikası, Öğretmen, Personel  öğrenci ve velilerin güvenliği  okulun itibarı ve geleceği ile ilgili dijital gelişmelere ve yeni trendlere ayak uydurmalıdır.

Okulun Güvenli İnternet Politikası, öğrencilerin çevrimiçi teknolojilerin sağlıklı kullanılması konusundaki bilincini teşvik ederken, güvenli İnternet alanlarında sağlam ve tutarlı olmalıdır.

Paydaş katılımı önemlidir. Politikanın oluşturulmasında tüm paydaşları dahil edilmiştir. Öğretmen öğrenci, personel, veliler ve daha geniş topluluk mensupları. Bu, tüm grupların politikanın belirli bölümleri üzerinde mülkiyet sahibi olmasına ve bu gruplara uyma olasılıklarının artmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Okulun Güvenli İnternet politikası, açık ve nettir, teknik olmayan dilde anlaşılması kolay ve tüm personelin ve öğrencilerin onlardan neler beklendiğini bilecekleri şekilde açık ve anlaşılırdır.

OKUL WEB SİTESİ:

·       Yıldıztepe Altındağ Belediyesi Anaokulu olarak web sitemizde okulumuzun adres, telefon, fax ve e posta adres bilgileri bulunmaktadır.

·       Sitemizde yayınlanan tüm içerikler okul müdürümüzün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından siteye konulmaktadır.

·       Okulumuzun web sitesi bilgi işlem birimimizin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır.

·        Öğrenci çalışmaları , velilerinin izinleriyle yüzlerinin görünmemesine dikkat ederek yayınlanmaktadır.

 

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI:

 

·       Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar okul politikasına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile paylaşılmaktadır.

·       Öğrenci içerikli tüm paylaşımlarda velilerin izinleri alınmaktadır.

·       Veli izni yanında öğrencinin de izni olmadan fotoğrafı çekilip kullanılmamaktadır.

KULLANICILAR:

·       Öğretmenler tarafından hazırlanacak olan bir video henüz hazırlanmadan önce, bununla ilgili görev alan öğrencilerin ailelerinden ve kurum müdüründen izin almalıdır.

·       Paylaşılan tüm öğrenci bazlı etkinliklerde, etkinlik öncesinde velilerin izinleri alınmalıdır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Altındağ Yıldıztepe Altındağ Belediyesi Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)