Öğrencilerimizle Teknoloji ve Tasarım Dersinde Kitap Tasarımı

Teknoloji tasarım dersinde 8. sınıflarla mizanpaj konusunu işlenirken ders öğretmenimiz Gülçin Akçay rehberliğinde kitap tasarımı yapıldı.

          Teknoloji tasarım öğretmenimiz Gülçin AKÇAY yapılan çalışmayı detayla bir şekilde açıkladı. Buna göre; dersimizin temel kzanımı öğrencilere karşılaştıkları sorun karşısında çözüm üretebilme yeteneğini kazandırmaktır. Biz bu çözümlerimizi bazen fikir boyutunda bazen de ürün boyutunda gerçekleştiriyoruz. Bir öğrencinin üretebileceği en verimli ürünlerden birininde kitap olabileceğini düşündük. Bu çalışma için öğrencileri gruplara ayırdık. Her grubun kendi hikayesini yazmasını istedik. Hikayelerini yazarken değerler eğitimindeki konu başlıklarından birini seçmelerini ve birinci sınıf düzeyinde anlaşılır ve kısa hikayeler oluşturmalarını istedik. Daha sonra oluşturdukları hikayelere uygun görseller çizip renklendirmelerini sağladık. Bu görsel ve hikayelerini bilgisayar ortamında kitap haline dönüştürdüler. Çalışmalarımızın basımı için ihtiyacımız olan maddi kaynağı sağlamak için okulumuzda kermes düzenledik. Bu uygulama ile öğrencilerin çalışmanın her alanına dahil olmasını, herhangi bir ürün üretmek istediklerinde kaynak bulabileceklerini görmelerini amaçladık. 

          Çalışmalarımızı kitaba dönüştürdüğümüzde, kitaplarımızı ilçemizdeki uygun bir 1. sınıfa hediye etmeyi planlıyoruz. Bu şekilde öğrencilerimizin üretme ve paylaşma kavramlarını yaşayarak görmelerini amaçlıyoruz. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi bu güzel ve özgün çalışma için tebrik ederiz. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Yomra Temel ve Kebire Çalık İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)