Neden Gazi Sosyal Bilimler Lisesini Tercih Etmelisiniz?

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında okulumuza LGS sınavı ile 120 öğrenci alınacaktır.Yerleştirmelerinin yapılacağı bu günlerde karar vermenize yardımcı olmak ve okulumuzu daha yakından tanımanız için bu bilgileri sunuyoruz...

Yabancı Dil Eğitimi

Okul arayışında olan anne babaların tercihlerini etkileyen en önemli unsurlardan birisi çocuklarına okuma ve yazma düzeyinde yabancı dil becerisinin kazandırılmasıdır. Günümüzde artık 2. hatta 3. bir yabancı dilin öğretilmesi önemli bir ihtiyaca dönüşmüştür. Velilerin yabancı statüsünde algılanan okulları tercih nedenleri arasında yabancı dil öğretimi önemli bir yer tutar. Okulumuzda Hazırlık sınıfında 20 saat İngilizce 4 saat Almanca (ikinci Yabancı Dil) dersi verilmektedir. Bu yönüyle yabancı dil alanında yetkin öğrenci yetiştirmek en önemli hedeflerimizden biridir.Yabancı dil eğitimine katkı sağlamak amacıyla okulumuzda devam eden iki AB projesi bulunmakta ve öğrencilerimiz de Avrupadaki ortak okullar ziyaretlerine katılmaktadır.

AB KA2 PROJELERİ 

Okulumuzda 2 adet AB K2 Projesi sona ermiş olup hali hazırda devam eden iki projemiz vardır.Ayrıca yeni projeler için gerekli başvurular yapılmıştır.Projelerimize okul sitemizdeki bağlantılardan ulaşabilirsiniz...

Sosyal Etkinlikler

Pek çok yaşanmış başarı öyküsünün bir yerinde okul yıllarında gerçekleştirilen sosyal ve sportif aktivite mutlaka yer alır. Hatta bu var oluşlar hem o günün hem de geleceğin inşasında önemli referans kaynakları olurlar. Okul takımında oynamak, takımın kaptanlığını yapmak, öğrenci meclisine seçilmek veya başkanı olmak, okul gazetesi çıkarmak ya da tiyatro sahnesinde yer almak,AB Projesi kapsamında başka ülkelerdeki etkinliklere katılmak. Bugün PİSA sonuçları üzerinden yaşam deneyimi kazanmak ve bilgi ve beceriyi kullanabilmek okulların sunduğu bu koşullarla mümkün olabilmektedir. Okul, öğrenciyi akademik yönden geliştirmeyi hedeflerken spordan sanata her alanda beslemeli ve geliştirmelidir. Pek çok özel okul için tercih edilme sebebi olan sosyal ve sportif faaliyetlere yeterince zaman ayrılması ve bu etkinliklerin ücretli ya da ücretsiz oluşu gibi faktörler de velilerin okul seçimlerinde önemli bir yer tutmaktadır.

Okulumuz Sosyal Kültürel sportif faaliyetlerde Ispartanın parlayan yıldızı konumunda olup bir çok alandaki başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumdadır.

Kütüphane

Okulumuz 5400 kitap mevcudu ile Üniversite kütüphanelerini aratmayacak zenginliktedir.

OKUL BİNASI İMKAN VE ŞARTLAR

Süleyman DEMİREL Eğitim Kompleksinde 2016 Temmuz ayında başlayan okul binası inşaatımızın yapımı sona ermiştir.Yeni okul binasında eğitim öğretime 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında başlamış bulunmaktayız. Yeni binamızda daha geniş imkanlarla öğrencilerimize daha nitelikli bir eğitim ortamı sunmak mümkün olacaktır.

Kamuoyu Algısı ve Başarılar

Bir eğitim kurumunun ismi farklı özellikleriyle kamuoyunda bir değer yaratır. Yaratılan bu algı eğer olumlu ise o kuruma güven duyulabilir. Geçmişi, başarıları, sosyal sorumluluk projeleri, kazandırdıkları bu algıyı besleyen durumlardır ve dünden bugüne elde edilmiş değildir. Okullar, eğitim programlarında yer alan teorik bilgileri eğitim anlayışlarıyla, fiziksel olanaklarıyla, laboratuvar ortamlarıyla deneysel uygulamaya dönüştürmeleri bakımından farklılık yaratırlar. Bu farklılıklarım elde ettikleri başarılarla yurt içi ve dışında sergiledikleri performanslarla velileriyle ve kamuoyuyla paylaşırlar. 

1982 yılından beri Isparta eğitimine önemli başarılar kazandıran köklü bir mirasa ve kamuoyu algısına sahip olan okulumuz 11 yıldan beri aralıksız TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları ve TÜBİTAK Yarışmalarında kazandığımız başarılarla kamuoyunda projeler okulu olarak anılmaktadır...

 

Üst Öğrenime Hazırlık

Bir üst programa hazırlık çalışmalarının profesyonelce yürütülmesi, akademik ve sosyal alanlarda danışmanlık hizmetlerinin bulunması, Ortaöğretime ve Yükseköğretime yönelik rehberlik hizmetlerinin kalitesi de okul seçiminde okulumuzu tercih etmeniz gerektiğinin başka bir nedenidir.

Yetkin öğretmen kadromuzla üniversite ve diğer sınavlarda başarılarınızda köprü vazifesi yapmak bizim en büyük gururumuz olacaktır.

Veli Okul İşbirliği

Veli ile doğru şekilde ve doğru zamanda kurulan iletişim ve işbirliği kurulması bir okulun önemli artılarındandır. Sınırlarını ve sorumluluklarını bilerek gerçekleştirilecek bilgi alışverişleri öğrenci başarısını artıracak, güven ortamını pekiştirecek özelliklerdir. Gerektiği kadar açık ve şeffaf eğitim kurumu sorumlulukların eşit paylaşımını da beraberinde getirir.

Başta okul idaresi, Rehberlik servisi ve Öğretmenlerimizle topyekün öğrencilerimizin başarılarına odaklanmış bir okul olarak velilerle ilişkilerimizi herzaman sıcak bir şekilde sürdürmeye gayret ediyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Isparta Merkez Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)