Mülteci ve Dezavantajlı Öğrencilerin Entegrasyonunda Sürdürülebilir Stratejiler

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Erasmus+ KA101 Mülteci ve Dezavantajlı Öğrencilerin Entegrasyonunda Sürdürülebilir Stratejiler isimli projenin

konsorsiyum ortaklarından olan okulumuzda yapilan çalışmalar aşağıda sunulmuştur.

Proje kapsaminda okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Gülşah Gez, öğrencilerin daha aktif olacağı farkli öğrenme yöntem ve teknikleri kullarak öğrencilerin erken okul terkini azaltması, okula devam ve uyumunun sağlanması amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Okulumuz Türkçe öğretmeni Sait Bayer drama grubu oluşturarak öğrencilerin okulda keyifli zaman geçirmesini ve yeteneklerini kesfetmelerine yardımcı olmuştur.

Okulumuz Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Ümmüşan Öztop, derslerinde yabancı öğencilere yardımcı olmaları icin karma gruplar oluşturup çalışmalar yaptırmaktadır.

Din Kültürü öğretmenimiz Elif KONDAKÇI derslerinde yabancı öğrencilerin kültürlerini anlatmalarina düzenli olarak yer vermektedir. Bu konuyla ilgili Din Kültürü öğretmenimiz Nebiye BUDAK ile birlikte eğitimlere katıldılar.  Ögrencilerin birbirlerinin kültürlerini tanımalarına ve birbirleriyle kaynasmalarina yardımcı olmaktadır.

 

Okulumuz beden eğitimi öğretmenleri tarafından yabancı öğrencilerden voleybol takımı oluşturuldu.  Takim calismasi icerisinde empati duygusu geliştirmeleri adına sportif faaliyetler yapildi.Böylece öğrencilerin okula devam ve uyumu sağlandı.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Adapazarı Sabihahanım Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)