Mülteci Anne Olmak Temalı Etkinlik (Read, Understand, Live (R. U. L. ) Etwinning Projesi)

Kuruculuğunu Trabzon Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zübeyde Demirbaş ve Bolvadin Ayfer Ceylan - Emet Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Şerife Yıldırım'ın yaptığı Read Understand Live eTwinnig projesi; İspanya, Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Litvanya, Azerbaycan, Slovenya, Romanya, Ukrayna, Macaristan ve Türkiye'de dokuz okulda uygulanmaktadır.

Farklı okullardan öğrencilerin katılımıyla oluşturulan "Mülteci Anne Olmak" Takımı, tüm annelerin özellikle de mülteci annelerin yaşadığı zorluklara, hayatın bütün sıkıntılarına rağmen çocukları için gösterdikleri fedakarlığa dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için farklı aktiviteler yaptılar.

Öğrencilerimiz, "Mülteci Anne Olmak" temalı yaptıkları çalışmalardan sanal bir sergi oluşturdular.

Yine mülteci bir öğrencimizin rehberliğinde mülteci annenin yaşadıkları oluşturulan çizgi romanla anlatıldı.

Diğer bir çalışmamız, öğrencilerimiz hem kendi annelerine hem de tüm annelere ithafen tebrik kartları hazırladılar. Bu çalışmalarıdan da bir e book olusturdular.

"Read Understand Live e Twinning proje ailesi ve Mülteci Anne Olmak" takımı olarak peygamberimizin, "Cennet annelerin ayaklarının altındadır" buyurduğu tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz.

Okulumuz öğrencilerinden Ecrin Sena, Emine Asude, Zeynep Duru ve Ebrar hazırladıkları ürünlerle takım çalışmalarına katkıda bulundular.Öğretmenimiz Tuğba Kaya Küçük'e ve Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Trabzon Ortahisar Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)