Mesleki Eğitim Tanıtım Faaliyetleri

MERKEZİMİZ TARAFINDAN YAPILAN MESLEKİ REHBERLİK

İlçemiz genelindeki tüm Ortaokulların Yöneticileri ve Rehber Öğretmenlerinin iştiraki ile Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtımı Merkez Müdürü Mehmet AKPINAR ile Rehber Öğretmen Elif EROĞLU tarafından yapıldı.

Ayrıca Merkezimiz Müdürü Mehmet AKPINAR tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı salonunda İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan TAFLAN tarafından organize edilen oda üyelerine Mesleki Eğitim Merkezinin esnafımıza katkıları belgelendirme ve eğitim fırsatları konusunda sunum yapıldı. 

         İlçemiz Olgunlaşma Enstitüsü Konferans salonunda yapılan faaliyetin açılış konuşması İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman ADIGÜZEL tarafından yapıldı.  Kısa bir konuşmadan sonra Bakanlığımızca hazırlanan tanıtım sunusu üzerinden Rehber Öğretmen Elif EROĞLU tarafından Mesleki ve Teknik Eğitim genel hatlarıyla tanıtılarak katılımcılar bilgilendirildi. Programın devamında Merkezimiz Müdürü Mehmet AKPINAR tarafından Mesleki Eğitimin önemi, yönlendirme esnasında yapılan genel hatalar, hatalı yönlendirmenin gençlerimize ve topluma verdiği zararlar, istihdam olmayan alan ve dallarda yapılan genel eğitimlerin oluşturduğu sorunlu insanlar ve sonrasında bunları yeniden kazanmanın ortaya çıkardığı maliyet ve pisikolojik travmalar üzerinde durduktan sonra, mesleki eğitim alan öğrencilerimizin kazanımları, devletin eğitim sırasında verdiği destekler, istihdam olanakları, meslek okulu okumanın ne gibi avantajları olduğu konularında sunumunu yaptı soru ve capalar şeklinde geçen son bölümden sonra program tamamlandı.

Başka bir etkinlikte ise Merkezimiz Müdürü Mehmet AKPINAR tarafından İlimiz İnşaatçılar odası üyelerine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda bilgilendirme yapıldı. Bu toplantının organizasyonunda emeği geçen mesleki eğitimin önemini bilen ve destek veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı ve İnşaatçılar Odası Başkanı sayın Ayhan TAFALAN´a teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Ortahisar Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)