Media Mania Etwinning Projemiz Başladı

eTwinning Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

 

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

"Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" konulu hazırladığımız, okulumuz müdür vekili Meryem KEPİR'in kuruculuğunu yaptığı projemiz etkinliklerine başladı. 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimizin yer aldığı projemizde 10 Türk, 1 Azerbaycan, 1 Ürdün'lü ortak yer almaktadır.

"21.yy da hayatına devam eden çocuklar dünyada oluşan eş zamanlı gelişmeler sonucunda yaşamlarının medya araçlarının arasına sıkışıp kalacağı gerçeğiyle yüzleşirler.Bu zamana kadar medyayla hep iç içedirler ama artık onun bir parçası olmak zorundadırlar.Medya çılgınlığını keşfedecekler,zararlarını ve yararlarını çözümledikten sonra üretimin bir parçası olacaklardır.Media mania kanalında medya okur yazarlığı ve dezenformasyan serüvenine hazır olun. Bu projede medya okuru olarak çocuklar;çizgi film, bilgisayar oyunu çocuk şarkıları gibi eğlendirmeye;haber,belgesel ve kamu spotu gibi bilgilendirmeye;reklamlar gibi ikna etmeye yönelik medya iletileriyle tanışacaklar.Medya yazarı olarak da medya iletilerini kendileri üretebileceklerdir. Bu bağlamda medyanın kendi yaşam alanlarındaki sınırlarını çizebileceklerdir. Her gün izlediğin bir medya kanalının içine hapsolduğunu düşün,MediaMania'nın çocukları esir etmesine izin mi vereceksin yoksa çıkış yolları arayan maceralarımıza ortak mı olacaksın?"

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Göynük Narzanlar İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)