Meb Şubat Ayı Öğretmen Ataması

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması hakkında Bakan Yılmaz’dan açıklama

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması hakkında Bakan Yılmaz’dan açıklama

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Bursa’da eğitim kurumlarının açılış törenine katıldı. Açılışı yapılan 18 eğitim kurumundan 5 tanesinin hayırseverler tarafından yapıldığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, eğitime katkıda bulunanlara, emeği geçenlere teşekkür etti.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

AK Parti döneminde 584 bin öğretmen ataması yapıldığını açıklayan Milli Eğitim Bakanı, şu anda görevinin başında olan her 3 öğretmenden 2 tanesinin kendileri tarafından atandığını belirtti. Öğretmenlerin özlük ve mali hakları konularında da açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz öğretmenlerin özlük haklarını da kısmen iyileştirdik dedi. İktidara geldikleri dönemde öğretmenlere verilen aylık ücretin 635 lira olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı, şu anda bir öğretmenin aylık 4 bin liraya yakın ücret aldığını söyledi. 2002´de öğretmenlere ödenen aylık ücretin 380 doların altında olduğunu vurgulayan Bakan İsmet Yılmaz şimdi ise dolar kuruna göre öğretmenlerin 940 ile 950 dolar civarında ücret aldığını açıkladı.

2018 yılında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Yılmaz 2018 yılı Şubat ayı 20 bin sözleşmeli öğretmen atama duyurusunun önümüzdeki ay yayınlanacağını belirtti. Yeni atanacak 20 bin öğretmen alımıyla birlikte MEB personel camiasını daha da güçlendirip 18 milyon evladımıza hak ettikleri nitelikli ve kaliteli eğitimi vereceğiz dedi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Şehit Gökmen Adıgüzel İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)