Lgs Tercihlerinde İmam Hatip Okulları Türleri

LGS sınav sonucuna göre liselere geçiş için tercihler 20-29 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. İmam Hatip Liselerini tercih etmek isteyen öğrenciler için büyük kolaylık sağlayan tercih robotu hizmete sunulmuştur. Anadolu İmam Hatip Liseleri; Fen ve Sosyal, 9 Farklı Dilde Yabancı Dil, Uluslararası başta olmak üzere 8 farklı programda öğrencilerini bekliyor.

20 Harizan 2020 tarihinde iki oturum hâlinde gerçekleştirilen LGS sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklandı. Liselere geçiş için öğrenciler 20-29 Temmuz tarihleri arasında tercih yapacaklar. İmam Hatip Liseleri uyguladıkları çeşitli programlar ve başarıları ile dikkatleri çekmektedir. 

Liseler için tercih yapacak öğrenciler için İmam Hatip Liseleri tercih robotu hizmete sunulmuştur. Tercih yapacak öğrencilerin 21. Yüzyıl Becerileri Bağlamında Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında Yeni Dönem kitapçığını görmeleri, incelemeleri büyük önem arz ediyor. 

2020 LGS sonuçları veya adrese dayalı olarak Anadolu imam hatip liselerini tercih etmeyi düşünen öğrencilerimizi, Anadolu imam hatip liselerinde uygulanan temel İslam bilimlerinin yanı sıra fen bilimleri, sosyal bilimler, yabancı dil, uluslararası, sanat ve spor gibi farklı programlar bekliyor.

 Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linklerin incelenmesi gerekmektedir:

Okul listesi: https://dogm.meb.gov.tr/bilgisistemi/okul_listesi/

 Okullar ile ilgili tanıtıcı bilgiler: https://dinogretimi.meb.gov.tr/Okullar.aspx

 21. Yüzyıl Becerileri Bağlamında Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında Yeni Dönem kitapçığı: https://dogm.meb.gov.tr/pdf/Yeni_Donem_Kitapcik.pdf

 Ayrıntılı bilgi için okul müdürleri, ilçe ve il millî eğitim müdürlüğü din öğretimi birimiyle irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep İslahiye Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)