Kütüphanecilik Kulübü Etkinlikleri

KÜTÜPHANECİLİK KULÜBÜ RAPORU

Okulumuzun kütüphanecilik kulübü 2023-24 eğitim öğretim yılını oldukça verimli geçirdi. Sadece kulüp öğrencileri değil, küçükten büyüğe bütün öğrencilerimiz kütüphanemize fazlaca ilgi gösterdi ve aktif bir şekilde kullandı.

Kütüphanemizdeki kitapların büyük çoğunluğu Sabancı Vakfı tarafından temin edildi. Yaklaşık 4000 kitabımız bulunmaktadır. Bütün bu kitapların listelenmesi ve kaydı sene başında kulübümüz tarafından yapıldı. Kitaplarımızı kategorilere ayırıp raflara dizim işlemi de titizlikle gerçekleştirildi. Okul öğrencilerimizin istediği kitapları daha sonrasında getirtmek amacıyla ayrı bir liste daha yapıldı. Bunların dışında ödünç kitap alımını kolaylaştırmak için sistem oluşturuldu. Ve bu sistem sayesinde kütüphanemize olan ilginin somut verilerini de görmüş olduk.

Ayrıca kütüphanemiz, temizliğiyle ve özenli kullanımıyla 12. sınıf öğrencilerimize güzel bir çalışma ortamı imkânı sağladı. Öğrencilerimiz okul içindeyken sınıfın gürültülü ortamında alamadıkları verimi kütüphanemizde almaya başladı.

Yıl içerisinde film izleme, sınıfça kitap okuma etkinlikleri düzenlendi. Öğrencilerimize kendi kütüphanelerine katkı sunma fırsatı da verilerek kitap bağışı organizasyonu yapıldı. Bunun sonucunda okunacak durumda olan birçok kitap bağışlandı ve listelendi.

Okul dergimizin yönetimi de kütüphane kulübünün destekleriyle birlikte yürümeye devam etti. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı daha aktif bir kulüp olabilmemiz için de bir sosyal medya sayfası açılması planlandı, ve HSAL kütüphanesine özel aşağıdaki logo tasarlandı. Sayın müdürümüzün de onay verdiği bu sosyal medya hesabında; yazar söyleşileri, kütüphane gezileri, münazara grupları oluşturulması gibi çokça etkinlik yapılacağı düşünülüyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Üsküdar Hacı Sabancı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)