Köy Okullarımız ve Anaokullarımız Öğrencilerimize Kavuştu

Köy okullarımız ve anaokullarımız bugün itibari ile yüz yüze eğitime başladı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, öğretmen ve öğrencilerimizin okullarına kavuşma sevincine ortak oldu. 

İkinci yarıyılın ilk zili çaldı ve köy okullarımız ile anaokullarımızda yüz yüze eğitim başladı. Bu mutlu an için Suçatı İlkokulu/Ortaokulu'nda öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, öğretmen ve öğrencilerimizin okullarına ve yüz yüze eğitime kavuşma sevinçlerine ortak oldu.

54 Bin Öğrencimiz ve 460 Köy Okulumuzla Yüz Yüze Eğitime Başladık

İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, beraberindeki İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Demirtaş, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut ve Şube Müdürleri ile birlikte öğretmenler ile yaptığı sohbette Kahramanmaraş'ta 54 bin öğrenciyle köy ve kasabalardaki 460 okulda yüz yüze eğitim-öğretime başlandığını ifade etti.

Eğitime başlayan öğrencilere, onları yetiştiren öğretmenlere ve bu çocukları okullarımıza emanet eden velilere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün sizlerle ve öğrencilerimizle beraber yüz yüze eğitime başladık, onlarla beraber bu hasreti giderdik. Öğrencilerimizin okulun kapısından içeri girmesi mevzuatın, sınıfın kapısından içeri girmesi ise nöbetçi öğretmenin görevidir. Sınıflara girdikleri andan itibaren iki tane daha kapı açılması lazım: Bu iki kapıdan bir tanesi gönül kapısı. Gönüllerine giremezsek, çocuklarımızın sınıflarda olması bir mana ifade etmiyor. Gönül kapısına girdikten sonra da zihin kapılarını açmamız gerekiyor. Çünkü gönlüne girmediğimiz çocuğun, zihnine bilgi yüklenemez. Bu bakımdan öğretmenler olarak bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuklarımızın gönül kapılarını da zihin kapılarını da açmamız lazım. Yani motivasyonlarını sağlamamız gerekiyor. Bu da ancak kendimizi motive etmemize bağlı. Biz kendimiz motive olamazsak öğrencilerimizin motivasyonunu sağlamamız mümkün olmaz. Moralimizi bozacak, canımızı sıkacak, bu ortamdan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı hususlar olabilir. Ama şartlar ne kadar kötü olursa olsun büyük bir hassasiyet ve duyarlılıkla görevimizi yapmamız, işimize devam etmemiz gerekiyor."

İşimizi ve Öğrencilerimizi Sevmeliyiz

Çocukta eğitimin sevgiyle, çocuğu sevmekle başlayacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, "Sevmediğimiz, istemediğimiz bir işi yapamayız. Yapsak da yoruluruz. Çocuklarımızı sevmemiz lazım, mesleğimizi sevmemiz lazım. Dünyada yapılacak en kıymetli, en şerefli meslek, öğretmenliktir. Çünkü bütün iyileri de bütün kötüleri de biz yetiştiriyoruz. Öğrencimiz, bir devlet başkanı olduğunda, bir iş adamı olduğunda, bir komutan veya general olduğunda, 'Bunu ben yetiştirdim, bunun öğretmeni benim' diyoruz ve onur duyuyoruz. Hakkımızdır da onur duymak. Ama bununla beraber ihmal ettiklerimizden dolayı da mesuliyetimizin olduğunun bilincinde olmamız gerekli. Dolayısıyla öğretmenlik hiçbir zaman para kazanma mesleği değildir, öğretmenlik insan kazanma mesleğidir; ihmal ederseniz de insan harcama mesleğidir. Onun için de bizler öğrencilerimiz için elimizden gelen gayreti sarf edelim; bu, bizim için en büyük servettir, en büyük sermayedir." diye konuştu.

Öğretmenler Birer Kahramandırlar

İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, öğretmenlerin çok değerli kişiler olduğunu belirterek, "İlçe Müdürümüz, Müdür Yardımcımız, Şube Müdürlerimiz olarak tüm samimiyetimizle söylüyoruz; sizler eğitimin ve bizim kahramanlarımızsınız. Kahraman öğretmenler, iten değil çeken öğretmenlerdir. Olmaz diyen değil, olacak inşallah diyendir; sorunlara teslim olan değil, sorunlara meydan okuyan öğretmenlerdir. Bizler il ve ilçe müdürlüklerinde, sizler de okullarda hep beraber gayret göstereceğiz. Sizlerin her noktada yapacağınız işi en iyi yapmanız için bütün kadromuzla çok samimi bir şekilde sizin emrinize amadeyiz. Sizin işinizi kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız, yapmaya çalışıyoruz. Her istediğinizi yapamayabiliriz. Çünkü bu mümkün olmayabilir. Mesela çocuklarımız her istediğimizi yapmıyor ve yapamıyor olabilir. Ama şundan emin olabilirsiniz; nerede güç ihtiyacınız olursa yanınızda olduğumuzu, arkanızda olduğumuzu, önünüzde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Ve bu bir süreyle sınırlı da değil, 7 gün 24 saat taleplerinize açığız. Küçük ya da büyük fark etmez, burada eğer bir başarı hikâyesi yazacaksak sizinle yazacağız." dedi.

Sadece Atanmış Değil, Adanmış Öğretmen De Olmamız Gerekiyor

Eğitim için öğretmenliğin iki türü olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz,  "Bir atanmış olanlar, bir de adanmış olanlar var. Eğer siz atandıktan sonra eğitimi kendinize dert edinmezseniz, bu meslek sizlere yorucu gelir. O anlamda atanmak yetmez; adanmak da lazım, dert edinmek lazım. Yani bir çocuğa dokunmanın, bir çocuğun başını okşamanın, bir çocuğun gönlüne girmenin çok kıymetli olduğunu ve mutlaka da her çocuğa dokunmak gerektiğini bilmemiz lazım. Her çocuk aynı değildir, bazıları zorlar ama iletişim kurulacak bir damarı mutlaka vardır. Yeter ki biz kanı alacak damarı bulmaya gayret edelim." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimizi Hem Akademik Anlamda Hem De İyi İnsan Olmak Anlamında Yetiştirmemiz Lazım

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Andırın Şehit Numan Öksüz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)