Köy Köy Eğitime Yolculuk. . .

 

Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimlerini uzaktan sürdüren ve tedbirler kapsamında evlerinden çıkmayan öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için okulumuz öğretmenlerinin gönüllülük esasıyla oluşturduğu " Eğitim Destek Grubu "öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve derslerden mahrum kalmamaları için köy köy dolaşıyorlar.

 

Okullarda yüzyüze eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçilmesinin ardından, kırsalda yaşayan öğrencilerimizin de sistemden faydalanması için harekete geçen fedakar öğretmenlerimiz,  EBA-TV ve EBA bilişim ağı üzerinden derslerini takip edip, internet ağının zayıf olduğu köylerimize gidip, öğretmenlerimizin hazırladığı etkinlikleri, okuma kitaplarını ve özellikle sınava girecek öğrencilerimiz için Bakanlığımızca hazırlanmış örnek soruların çıktısını alıp ulaştırmaktadırlar.

 

 Eğitim Destek Grubumuzda yer alan öğretmenlerimiz; uzaktan eğitimin verildiği EBA TV ve TRT yayınlarını nasıl takip edeceklerini köy çocuklarına evlerinde anlatıyor. Aileleri de uzaktan eğitimin önemi konusunda bilgilendiren öğretmenlerimiz, Kovid-19'la mücadelede hijyen, sosyal mesafe ve izole gibi kavramların önemini de köylerde anlatıyor, moral ve motivasyon sağlıyorlar. Fedakâr öğretmenlerimize destekleri için teşekkür eder, tüm öğrencilerimize akademik başarılarının devamını dileriz.



Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Emirdağ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)