Koronavirüsle Mücadele "Gençler İçin Bilgilendirme Rehberi "

MEB tarfından Psikososyal destek hizmetleri kapsamında koronavirüs salgını süresince psikolojik sağlamlığı korumak amacıyla öğrenci ve velilere yönelik destekler devam ediyor.

Daha önce "Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberi" ile "Yetişkinler İçin Bilgilendirme Rehberi" yayımlayan Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü, şimdi de konunun uzmanı akademisyenlerin de katıldığı bir proje kapsamında gençlere yönelik bilgilendirme rehberi hazırladı.

Rehberden öneriler

Salgın hastalık dönemlerinde psikolojik sağlamlığı korumak için gençlere yönelik bilgilendirmenin yer aldığı rehberde, sosyal izolasyonun "bireylerin fiziksel temastan olabildiğince kaçınması" anlamına geldiği belirtilerek, telefon, sosyal medya ya da internet uygulamaları ile iletişimin ve sosyal ilişkilerin devam ettirilmesi önerildi.

Sosyal mesafe, izolasyon, karantina gibi kavramların açıklandığı rehberde, koronavirüs riski altında bulunulan bu stresli süreçte "endişe, kaygı ya da korku, engellenmişlik, kızgınlık, yalnızlık, çaresizlik, duygusal karmaşa, güçsüz hissetme" gibi bazı olumsuz duyguların yaşanabileceği ifade edildi.


Bu çerçevede, rehberde yer alan bazı öneriler şöyle:

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)