Koronavirüs (Covid - 19) Konusunda Okulumuzda Alınan Önlemler

 

Kıymetli Velimiz,

 

      16 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizi ve dünyamızı etkileyen COVİD-19 salgını nedeni ile öğrencilerimizin aldığı eğitim süreci de farklı bir boyut kazanmıştır. Dünyada yaşam biçimleri değişmiş, "YENİ NORMAL" kavramı gündeme gelmiş ve okullarımızda yapılan eğitim bu süreçten etkilenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü'nün ortak çalışması olan "Okulum Temiz" uygulaması kapsamında "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu" rehberliğinde okulumuzda gerekli tüm hazırlıklar yapılmış ve Kurumumuz açılışa uygun hale gelmiştir. Okulumuzun açılışı ve işleyişi hakkındaki diğer gelişmeler siz sayın velilerimizle Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun kararları doğrultusunda tekrar paylaşılacaktır.

Okulumuzun Bilgi İçin  İletişim Numaraları: 0352-4378130

(-)Öğrencilerimizin okul girişinde güvenlik görevlisi/nöbetçi öğretmen/okul görevlileri tarafından temassız ateş ölçerle ateş ölçümleri yapıldıktan (ateşi 37.5 ve altında ise okula giriş yapabilir.) ve alkol bazlı el antiseptiği ile ellerinin temizliği sağlandıktan sonra maskeli olarak okula girişleri yapılır.

(-)Velimiz, bahçe dış giriş kapısında öğrencimizi görevli nöbetçi öğretmene teslim edecektir. 

(-)Okula giriş yapacak olan çalışan, öğrenci ya da ziyaretçi fiziksel mesafeyi gözeterek giriş-çıkış yapacak, yığılmaların önlenmesi amacıyla konmuş olan uyarı ve işaretlemelere dikkatle uyulacaktır.

(-)Grip veya benzeri bulaşıcı hastalığı olan ve ateşi yüksek (37,5 üstünde) olan öğrenciler okula kabul edilmeyecektir. 

(-)Okulumuz; çalışanların, öğrencilerin veya ziyaretçilerin yakın temasta bulunmalarının önlenmesi amacıyla (sınıf bekleme alanları,  çalışma alanları vb) sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenmiş olup COVİD 19 ile ilgili uyarı ve işaretlemeler sınıf ve koridorlarda yer almış, çalışanların, öğrencilerin ya da ziyaretçilerin görebileceği alanlara asılmıştır.

(-)Okulumuzda, girişlere ve uygun yerlere pandemi dönemine ( COVİD-19) özgü kurallar içeren (sosyal mesafe ve maske kullanımının önemi, öksürük/hapşırma kurallarını içeren, el hijyeninin önemini anlatan, hangi koşullarda Kuruma gelinmemesini açıklayan) ilgili yaş grubuna hitap edecek afiş/poster/talimatlar/tabela/uyarı işaretleri asılmıştır. 

(-)Okulumuzda belirli aralıklarla sosyal mesafeyi ve maske kullanımını hatırlatan sesli uyarı sistemi kurulmuştur. 

(-)Okulumuzda giriş noktalarında hijyen paspasları, alkol bazlı el dezenfektanı, temassız ateş ölçer kullanılmaktadır. Ayrıca katlarda tuvalet girişlerine, sınıf girişlerine, okul girişi, toplantı odası, mescit, mutfak, koridorlar, ve tuvalet girişine alkol bazlı el dezenfektanı konulmuştur.

(-)Okulumuzda koridorlarda maske ve eldiven atığı için temas gerektirmeyen, üstü kapalı ve pedallı çöp kovaları kullanılmaktadır. Temizlik personeli çöplerin içeriğine temas etmeden hijyen kurallarına göre saklanıp atılmasını sağlamaktadır. Sabun ve kağıt havlu tedariki düzenli olarak yapılmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi 80. Yıl İşitme Engelliler İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)