Kod Haftası Değerlendirme Çalışmaları Başladı

Bu yıl, 9-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak kod haftası etkinlikleri için sene boyunca devam edecek çalışmalara şimdiden başlandı. Kod Haftası'na 2019 yılında, dünya genelinde 80'den fazla ülkede 4,2 milyon kişi katılım sağlarken, Türkiye 20.000'den fazla etkinlikle yaklaşık 1 milyon kişiye ulaştı ve Avrupa çapında en aktif katılım gösteren ülke oldu.  2020 yılında tekrarlanan Kod Haftası'na ise 23.000'den fazla etkinlikle katılım sağlanırken, 2021 yılında yapılacak etkinliklere yönelik çalışmalar devam ediyor.

Hafta kapsamında katılımcılar temel programlama, robotik teknolojileri, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, görsel/blok programlama, bilgisayarsız etkinlikler, artırılmış gerçeklik, giyilebilir teknolojiler, 3B tasarım, yapay zekâ gibi konularda çevrim içi ve yüz yüze etkinlikler düzenleyebiliyorlar. Pandemi döneminde de kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar çevrim içi olarak yapılabiliyor.  

Kod Haftası'nın, kodlama eğitimine dair başta öğretmenlere ve öğrencilere olmak üzere okullara ve tüm paydaşlara sağladığı kazanımların analiz edilebilmesi için belirli aralıklarla değerlendirme çalışmaları yapılıyor ve bu çalışmalar Genel Müdürlüğümüzün web sitesinden yayınlanıyor. Bu bağlamda 2019-2020 yılları içinde yapılan çalışmalara yönelik değerlendirme formu https://bit.ly/kodhaftasi20 adresinden yayınlanmış olup, 2019 ve 2020 yılları içinde kod haftası kapsamında etkinlik düzenlemiş veya etkinliklere katılmış, ülke genelindeki tüm öğretmen ve idarecilerin formu doldurması bekleniyor. Böylece ülke genelinde Kod Haftası'na verilen destek armış oluyor.

2019-2020 yılları içinde yapılan çalışmalara yönelik değerlendirme formunu doldurmak için https://bit.ly/kodhaftasi20 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Bala Bala Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)