Karatepe İlk/ortaokulu Koronavirüs (Covıd - 19) Süreci Veli Bilgilendirmesi

KARATEPE İLK/ORTAOKULU

Koronavirüs (COVID-19) Süreci

VELİ BİLGİLENDİRME

         Dünya çapında hızla yayınlan Yeni Koronavirüs (COVID-19) hakkında T.C. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından bilgilendirme ve uyarıları yakından takip etmekteyiz. 

Küresel risk ortamından kaynaklanan belirsizliğin öğrencilerimizin yaşamında yaratmış olduğu zorunlu kısıtlamalar nedeniyle çok üzgünüz. İnsanlık olarak zorlu bir dönemden geçmekteyiz. Bu süreci hem kurum hem de kişisel olarak alacağımız sıkı önlemlerin yanı sıra, serinkanlılığımızı koruyarak, birbirimize ve çevremize vereceğimiz destek ile en az sorunla atlatabileceğimize inanıyoruz.

Karatepe İlk/Ortaokulu olarak aldığımız önlemleri, planlanan akademik ve idari faaliyetlerin işleyişini ve diğer güncel bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.

Koronavirüs (COVID-19) Hakkında

Koronavirüsler bilimsel çevrelerde uzun süredir bilinen bir virüs grubudur. Bu virüslerin bazıları sadece hayvanlarda görülür. Çoğu insan ömrünün bir döneminde bu virüslerle temas eder ve hastalığı hafif veya orta şiddette üst solunum yolu enfeksiyonu olarak geçirir. Ancak risk grubu kişilerde ve bazı vakalarda ağır bronşit veya zatürreye yol açarak ağır tablolara hatta ölüme sebep olabilmektedirler. Özellikle küçük çocuklar, yaşlılar, bağışıklık sistemi bozukluğu olan kişiler risk altındadır.

T.C.Sağlık Bakanlığı Ocak ayında kurduğu Bilim Kurulu ile bu salgından korunma ve ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren de salgınla mücadelede başarılı bir dönem geçirmiştir. Ancak vaka sayılarının artmaya başlaması nedeniyle, hastalığın kontrol altına alınması ve vaka sayılarının yeni bir pik oluşturmaması adına, Bilim Kurulunca tavsiye edilen korunma önlemlerini günlük hayatta ve iş ortamımızda titizlikle uygulamaya devam etmemiz çok zaruridir.

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen başlıca korunma yöntemleri aşağıdaki gibidir:

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Viranşehir Karatepe İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)