İstiklal Marşı 100. Yıl Etkinlikleri Başladı.

İstiklal Marşı 100. yıl etkinlikleri başladı...

İstiklal Marşı, büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif ERSOY'un Anadolu'nun dört bir yanında devam eden Millî Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan, aynı zamanda mücadeleye coşku kazandıran eseridir. İstiklal Marşı zalime, sömürgeciye boyun eğmeyen, dünyaya meydan okuyan bir direnişin destanıdır. Bugün yediden yetmişe herkesin aynı inanç ve heyecanla okuduğu, ezberlediği ve haykırdığı İstiklal Marşı'nın her mısrasında tarih, vatan ve bayrak aşkı bulunmaktadır. 100 yıl önce kaleme alınan ve Akif'in 'Kahraman Ordumuza' ithaf ettiği bu marş, milletimizin tüm fertlerinin aynı heyecan ve imanla verdiği İstiklal Harbi'nin manifestosudur.

 Her yıl yurt genelinde ve yurt dışı temsilciliklerimizde geniş kapsamlı programlarla kutlanan "İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif  ERSOY'u Anma Günü"nün bu seneki teması "On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal" olarak belirlenmiştir.

4 Aralık 2020 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda teklif edilen önergeye bağlı olarak 2021 yılı, yıl boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından, İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" etkinlikleri düzenlenir" hükmü ile "2021 yılı, İstiklal Marşı Yılı" olarak ilan edilmiştir.

Muğla İl Müdürlüğü tarafından 2021 yılı boyunca İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşının önemini anlatmak amacıyla halkımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı'nın Kabulünü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma etkinlikleri planlanmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Menteşe Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)