İslam Medeniyetleri Müzesindeyiz. . .

10. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Çamlıcada İslam Medeniyetleri müzesini gezdik.Tarih öğretmeniz Güven İnce ve Coğrafya öğretmenimiz Hilal Sevcan Özgel  öğrencilerimize eşlik etti.

  Müzede7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar İslam sanatının gelişimini yansıtan 800'e yakın eserin sergileniyor. Müze, Türk Dokuma Sanatı, Hz. Peygamber'e Atfedilen Eserler, İslam Sanatında Mimari ve Dekoratif Ögeler, İlk Mabet Kabe, Şam Evrakı, Kur'an-ı Kerim ve Mahfazaları, İslam'da Bilim, Berat ve Fermanlar, Hüsn-i Hat, Tılsımlı Gömlekler, Osmanlı'da Giyim, Destimal Geleneği, Sanduka Puşideleri, İslam'da Fetih, Türk Çini Sanatı, İslami Sikkeler olmak üzere 15 tematik bölümden oluşuyor.

  Öğrencilerimiz, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in temsili ayak izi, Kabe kapısı perdesi, tılsımlı gömlekler, padişah kaftanları, Fatih Sultan Mehmet'in çocukluk defteri, Osmanlı dönemine ait paralar, dervişlerin tespihleri, padişah kılıçları ve daha birçok eseri görme imkanı buldu.

   

  Olağanüstü bir görsel şölen niteliğindeki Ab-ı hayat enstalasyonunda, İslam medeniyetinin suya atfettiği mana derinlemesine hissettiler. Allah'ın "Hayy" isminden ilham alınarak hazırlanan sunumda, ayetlerle suyun gücü ve hayattaki yeri anlatılıyor.

  Öğrencilerimize böyle eşsiz bir müzeyi görme şansı oluşturdukları için öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

   

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İstanbul Çekmeköy Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)