İkso Sınır Ötesi Kültür Turizminde

Suyun diğer yanı...Yunanistan... Tarih,  gönül ve kader birliği yaptığımız kadim topraklar.

    İsmail kadriye Solakoğulları ortaokulu kültür turizmine verdiği  önem itibari ile sınır ötesi bir yolculuğa çıktı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleşen seyahat, Türk yurdu olma gururunu uzun yıllar boyunca sürdürmüş olan Gümülcine, İskeçe ve Selanik’te yaptığımız tarihi değerleri ziyaretle başladı. Ayrıca şehrin kültürüne yakinen şahitlik edebilme fırsatı sunan sokaklarında keşfe çıkma serüveniyle devam etti. Öğrenci, Veli ve öğretmen etkileşiminin azami seviyede yaşandığı gezide ekibimiz, Yunanistan halkıyla diyalog kurarak farklı dilde iletişim kurma fırsatını da yakalamış oldu. Kadim topraklar; Yunanistan’ın lezzetlerini tatma, kültürünü tanıma ve ata yadigarı topraklarda tarihi kapalı çarşısını, su kemerlerini, cami, imarethane, hastane ve Ata’mızın doğup büyüdüğü, hayallerinin kurulduğu, bakışlarının değdiği evi dolaşma, tarihi kiliseleri ziyaret etme gibi bir çok faaliyete ev sahipliği yaptı. 

   Gezimizin son ayağı olan Kavala’da Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evi, su kemerleri, imarethanenin ziyareti ve tarih kokan sokaklarında yaptığımız gezinti neticesinde Kavala kurabiyesinin damaklarda bıraktığı leziz tada ilaveten yüreklerimizde gurur, özlem ve sevinçle, hafızalarımızda güzel anılarla yurdumuza döndük. 

   Gezinin organizesine sundukları destek ve katkı için okul idaremize; bu muhteşem deneyimi bizlere yaşatarak gezimizin her aşamasında verdikleri rehberlik, konaklama, eğlence ve organize hizmetleriyle gönüllerimizi fetheden, harika planlama ve oluşturdukları samimi ortamda kendimizi evimizde hissettiren Arzu AKTAŞ ve Zehra Seda ÇOLAK öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)