İkso Kültür Turlarına Devam Ediyor

    Dünyanın kadrajında olmaktan bir an bile dûr olmayan, gönüllere taht kuran şehir; medeniyetler beşiği, İstanbul... Kültürümüzün aynası, medeniyetimizin coğrafyası... Hem tarih kokan sokaklarında hem de boğazın büyülü manzarasında insanın kendini kaybettiği; sultanlar şehri, şehirlerin sultanı... İstanbul...

   Onca güzellikleri sinesinde muhafaza eden bu gönül incisi şehrimizi öğrencilerimizin tüm yönleriyle tanıması ve kültür müzesi niteliğindeki bu eşsiz şehrimizle gönül bağı kurması adına İKSO ailesi olarak bu sefer  rotamızı İstanbul'a çevirdik. 

  Müdür Yardımcımız Mustafa Kemal Aktürk başkanlığında Arzu Aktaş, Zehra Seda Çolak, Nemide Önder, Songül Akarsu ve Ahmet Arslan'ın refakatinde düzenlediğimiz İstanbul gezimiz; öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Talebin yoğun olduğu gezimiz; kültür başkentimize yolculuk yapacak olmanın verdiği heyecanla öğrencilerimizin yerlerini almasıyla başladı, Yalova'dan hareket eden feribot seferimizle birlikte daha keyifli bir formda seyretti. Birlikte yolculuk yapmanın, duygularını bölüşmenin, aynı kahvaltı masasında buluşmanın, geçmişe yolculuk yaparken aynı duyguları paylaşmanın, hayranlıklarımızı  dile getirirken birbirimizin yürek seslerini duymanın güzelliğiyle bezeli gezimiz; sadece İstanbul yolculuğu değil; aynı zamanda tarihimize, geçmişimize ve içimize doğru yaptığımız bir yolculuk oldu. 

  Gür sesiyle dünyaya hükmeden sultanlarımızın, sadece ülkemizi değil aynı zamanda koca dünyayı yönettiği, ülkelerin gönüllerini fethettiği o muhteşem Topkapı Sarayı; öğrencilerimize rehberimiz tarafından takdim edildi. Ardından Ayasofya Cami'nde dinlerin kardeşliği, Yerebatan Sarnıcı'nda suyun tarih boyunca bizler için mübarek olduğu, İstanbul sokaklarında uzun bir yürüyüş sonrası tarihî ve mimarî estetik yönümüzü tüm detaylarıyla inceleme fırsatı yakaladık. Kültürel zenginliklerimizi rehberimizin muhteşem sunumundan dinleyen öğrencilerimizde; tarihinden uzak kalan değil, tarihinden gurur duyan ve gönül bağıyla bütünleşen nesillerimizin geçmişinden aldığı güçle daha  emin adımlarla geleceği inşa edeceği inancı oluştu. 

  İstanbul'umuzun erguvan ağaçlarıyla, bir yakadan diğer yakaya el uzatan köprüleriyle ve nice yaşanmışlıklara tanıklık eden tarihî yalılarıyla bezeli Boğaz'ında  2,5 saat süren büyülü bir tekne turuyla gezimiz noktalandı. İKSO ailesi olarak bizler; tarihimize yolculuğun verdiği gururla, teknede bizleri bekleyen yemek masalarının ihtişamıyla, müzik ve atmosferin ruhumuzu saran melodisiyle,"Hiç bitmesin!"  dediğimiz, yenilerine referans olacak muhteşem bir geziye imza atmış olduk. 

   Bu muhteşem organizasyonda özveriyle emeklerini esirgemeyen idareci ve öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyor, rotamızı çevireceğimiz her gezide "Biz de varız!" diyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)